Nabeschouwing Sheffield United - Leeds United (0-1) || Championship 2018/2019

Zaterdag 1 december 2018 - 13:30 uur

In de Championship 2018/2019 neemt Sheffield United het zaterdag 1 december 2018 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in Bramall Lane in Sheffield.

Via de Sheffield United - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sheffield United - Leeds United (0-1)

Het Championship duel tussen Sheffield United en Leeds United is onder leiding van scheidsrechter Oliver Langford geëindigd in een 0-1 overwinning voor Leeds United. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 82e minuut door Pablo Hernández, waarmee Leeds United met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Leeds United dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Oliver Langford, waardoor Leeds United de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE Sheffield United - Leeds United 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sheffield United - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Wissel Leeds United Wissel A. Halme voor L. Cooper Leeds United
25' Gele kaart Sheffield United Gele kaart voor E. Stevens Sheffield United
33' Gele kaart Sheffield United Gele kaart voor J. Egan Sheffield United
41' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor K. Roofe Leeds United
46' Wissel Leeds United Wissel J. Clarke voor E. Alioski Leeds United
53' Gele kaart Sheffield United Gele kaart voor G. Baldock Sheffield United
62' Wissel Sheffield United Wissel C. Washington voor M. Duffy Sheffield United
80' Gele kaart Sheffield United Gele kaart voor O. Norwood Sheffield United
82' Doelpunt Leeds United Doelpunt Pablo Hernández met assist van J. Clarke Leeds United 0-1
84' Wissel Sheffield United Wissel M. Johnson voor E. Stevens Sheffield United
85' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor A. Halme Leeds United
90' Wissel Leeds United Wissel J. Shackleton voor Pablo Hernández Leeds United
92' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor M. Klich Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting Sheffield United - Leeds United
Opstellingen Sheffield United - Leeds United
De opstellingen van Sheffield United en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sheffield United gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Leeds United zal beginnen in een 3-3-1-3 opstelling.
Voorbeschouwing Sheffield United - Leeds United

Sheffield United en Leeds United treffen elkaar in de 20e speelronde van de Championship van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Oliver Langford en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sheffield United en Leeds United in de Championship vond plaats op 10 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sheffield United. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide ploegen is Sheffield United favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Leeds United slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sheffield United 3
Winst Leeds United 1
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sheffield United op een 5e positie staat, terwijl we Leeds United terugvinden op de 2e plaats.