Nabeschouwing Swansea City - Reading (2-0) || Championship 2018/2019

Zaterdag 27 oktober 2018 - 16:00 uur

In de Championship 2018/2019 neemt Swansea City het zaterdag 27 oktober 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Reading. De wedstrijd wordt gespeeld in Swansea.com Stadium in Swansea.

Via de Swansea City - Reading live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Swansea City - Reading (2-0)

Het Championship duel tussen Swansea City en Reading is onder leiding van scheidsrechter Keith Stroud geëindigd in een 2-0 overwinning voor Swansea City. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 38 minuten. O. McBurnie maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Swansea City vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Swansea City vergrootte in de 84e minuut de voorsprong nadat het via een goal van O. McBurnie op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Swansea City.

LIVE Swansea City - Reading 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Swansea City - Reading teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

38' Penalty Swansea City Penalty O. McBurnie Swansea City 1-0
54' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor O. McBurnie Swansea City
62' Wissel Swansea City Wissel L. Fer voor J. Fulton Swansea City
64' Wissel Reading Wissel J. Böðvarsson voor G. McCleary Reading
66' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor K. Nordfeldt Swansea City
78' Wissel Swansea City Wissel C. Carter-Vickers voor Martin Olsson Swansea City
81' Gele kaart Reading Gele kaart voor S. Baldock Reading
84' Doelpunt Swansea City Doelpunt O. McBurnie met assist van D. James Swansea City 2-0
88' Wissel Reading Wissel J. Sims voor J. Swift Reading
88' Wissel Swansea City Wissel D. John voor D. James Swansea City
91' Wissel Reading Wissel S. Aluko voor Y. Meïté Reading
Video hoogtepunten en samenvatting Swansea City - Reading
Opstellingen Swansea City - Reading
De opstellingen van Swansea City en Reading zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Swansea City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Reading zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Swansea City - Reading

Swansea City en Reading treffen elkaar in de 15e speelronde van de Championship van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Keith Stroud en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Swansea City en Reading in de Championship vond plaats op 30 mei 2011 en dat duel eindigde in een overwinning voor Swansea City. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide ploegen is Swansea City favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Reading slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Swansea City 4
Winst Reading 1
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Swansea City op een 11e positie staat, terwijl we Reading terugvinden op de 22e plaats.