Nabeschouwing Wigan Athletic - Leeds United (0-2) || Championship 2019/2020

Zaterdag 17 augustus 2019 - 16:00 uur



In de Championship 2019/2020 neemt Wigan Athletic het zaterdag 17 augustus 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in The DW Stadium in Wigan.

Via de Wigan Athletic - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wigan Athletic - Leeds United (0-2)

Het Championship duel tussen Wigan Athletic en Leeds United is onder leiding van scheidsrechter Andy Madley geëindigd in een 0-2 overwinning voor Leeds United. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor J. Williams van Wigan Athletic. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 21e minuut het veld moest verlaten. De eerste goal viel in de eerste helft, na 34 minuten was het P. Bamford die Leeds United op een 0-1 voorsprong zette. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Leeds United via een goal van P. Bamford in de 65e minuut verder uit naar een stand van 0-2.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Leeds United.

Wedstrijdstatistieken Wigan Athletic - Leeds United
Balbezit
23%
77%
Rode kaarten
1
0
Gele kaarten
5
2
Schoten totaal
6
19
Schoten op doel
2
6
Aanvallen
75
80
Gevaarlijke aanvallen
39
67
Passes
171
561
Overtredingen
17
19
Buitenspel
0
3
Corners
6
6
Wissels
3
2
LIVE Wigan Athletic - Leeds United 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wigan Athletic - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
9' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor J. Williams Wigan Athletic
21' Tweede gele kaart Wigan Athletic Tweede gele kaart voor J. Williams Wigan Athletic
24' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor A. Forshaw Leeds United
34' Doelpunt Leeds United Doelpunt P. Bamford Leeds United 0-1
46' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor B. White Leeds United
56' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor L. Evans Wigan Athletic
65' Wissel Wigan Athletic Wissel J. Lowe voor G. Massey Wigan Athletic
65' Doelpunt Leeds United Doelpunt P. Bamford met assist van B. Douglas Leeds United 0-2
65' Wissel Wigan Athletic Wissel B. Enobakhare voor M. Jacobs Wigan Athletic
76' Wissel Leeds United Wissel H. Costa voor M. Klich Leeds United
93' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor S. Morsy Wigan Athletic
Video hoogtepunten en samenvatting Wigan Athletic - Leeds United
Opstellingen Wigan Athletic - Leeds United
De opstellingen van Wigan Athletic en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wigan Athletic gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Paul Cook
Basiselftal Wigan Athletic
# Speler Pos.
1 David Marshall K
2 Nathan Byrne V
6 Danny Fox V
22 Cheyenne Dunkley V
3 Antonee Robinson V
5 Sam Morsy M
8 Lee Evans M
17 Michael Jacobs M
20 Joe Williams M
11 Gavin Massey M
19 Kieffer Moore A
Wissels Wigan Athletic
# Speler Pos.
23 Jamie Jones K
21 Cedric Kipre V
4 Lewis MacLeod M
33 Kal Naismith M
9 Jamal Lowe A
25 Bright Enobakhare A
24 Callum Lang A
Formatie 4-1-4-1
Coach Marcelo Alberto Bielsa Caldera
Voorbeschouwing Wigan Athletic - Leeds United

Wigan Athletic en Leeds United treffen elkaar in de 3e speelronde van de Championship van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andy Madley en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Wigan Athletic en Leeds United in de Championship vond plaats op 19 april 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Wigan Athletic. Op basis van de afgelopen 8 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Wigan Athletic als Leeds United wisten 3 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 2 keer in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Wigan Athletic 3
Winst Leeds United 3
Gelijkspel 2
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Wigan Athletic op een 16e positie staat, terwijl we Leeds United terugvinden op de 4e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Wigan Athletic - Leeds United Opstelling Wigan Athletic Opstelling Leeds United Live Wigan Athletic - Leeds United Live Wigan Athletic - Leeds United kijken Wigan Athletic - Leeds United kijken Live Wigan Athletic - Leeds United stream Wigan Athletic - Leeds United Fox Sports Nabeschouwing Wigan Athletic - Leeds United Uitslag Wigan Athletic - Leeds United Statistieken Wigan Athletic - Leeds United Championship 2019/2020 Wigan Athletic - Leeds United wedden Wigan Athletic - Leeds United gokken Wigan Athletic - Leeds United Unibet