Nabeschouwing Wigan Athletic - Sheffield Wednesday (3-2) || Championship 2018/2019

Zaterdag 4 augustus 2018 - 16:00 uur

In de Championship 2018/2019 neemt Wigan Athletic het zaterdag 4 augustus 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Sheffield Wednesday. De wedstrijd wordt gespeeld in The DW Stadium in Wigan.

Via de Wigan Athletic - Sheffield Wednesday live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wigan Athletic - Sheffield Wednesday (3-2)

Het Championship duel tussen Wigan Athletic en Sheffield Wednesday is onder leiding van scheidsrechter Tim Robinson geëindigd in een 3-2 overwinning voor Wigan Athletic. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door M. Jacobs, waarmee Wigan Athletic met 1-0 de leiding nam. Sheffield Wednesday kwam in de 20e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Nuhiu, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 26e minuut zette M. Jacobs zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Wigan Athletic de leiding in de wedstrijd nam.

Na 60 minuten werd de voorsprong voor Wigan Athletic vergroot nadat N. Powell de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Sheffield Wednesday dat in de 67e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat F. Forestieri de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 90 minuten kon A. Nuhiu van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Sheffield Wednesday het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Tim Robinson bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Wigan Athletic.

LIVE Wigan Athletic - Sheffield Wednesday 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wigan Athletic - Sheffield Wednesday teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Wigan Athletic Doelpunt M. Jacobs Wigan Athletic 1-0
20' Doelpunt Sheffield Wednesday Doelpunt A. Nuhiu Sheffield Wednesday 1-1
26' Doelpunt Wigan Athletic Doelpunt M. Jacobs met assist van N. Powell Wigan Athletic 2-1
34' Gele kaart Sheffield Wednesday Gele kaart voor L. Palmer Sheffield Wednesday
44' Gele kaart Sheffield Wednesday Gele kaart voor J. van Aken Sheffield Wednesday
60' Doelpunt Wigan Athletic Doelpunt N. Powell Wigan Athletic 3-1
61' Wissel Sheffield Wednesday Wissel Lucas João voor J. van Aken Sheffield Wednesday
67' Doelpunt Sheffield Wednesday Doelpunt F. Forestieri met assist van Lucas João Sheffield Wednesday 3-2
70' Wissel Wigan Athletic Wissel M. Power voor N. Powell Wigan Athletic
70' Wissel Wigan Athletic Wissel J. Vaughan voor D. Gibson Wigan Athletic
79' Gele kaart Sheffield Wednesday Gele kaart voor A. Nuhiu Sheffield Wednesday
82' Wissel Wigan Athletic Wissel C. McManaman voor G. Massey Wigan Athletic
84' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor C. Dunkley Wigan Athletic
86' Gele kaart Sheffield Wednesday Gele kaart voor B. Bannan Sheffield Wednesday
87' Wissel Sheffield Wednesday Wissel S. Fletcher voor J. Pelupessy Sheffield Wednesday
90' Tweede gele kaart Sheffield Wednesday Tweede gele kaart voor A. Nuhiu Sheffield Wednesday
Video hoogtepunten en samenvatting Wigan Athletic - Sheffield Wednesday
Opstellingen Wigan Athletic - Sheffield Wednesday
De opstellingen van Wigan Athletic en Sheffield Wednesday zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wigan Athletic gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sheffield Wednesday zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.