Nabeschouwing Swansea City - Blackpool (1-1) || Championship 2021/2022

Zaterdag 20 november 2021 - 16:00 uur

In de Championship 2021/2022 neemt Swansea City het zaterdag 20 november 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Blackpool. De wedstrijd wordt gespeeld in Swansea.com Stadium in Swansea.

Via de Swansea City - Blackpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Swansea City - Blackpool (1-1)

De Championship 2021/2022 wedstrijd tussen Swansea City en Blackpool geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 35e minuut door J. Piroe, waarmee Swansea City met 1-0 de leiding nam. Lange tijd leek het erop dat Blackpool het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 86e minuut was het namelijk K. Anderson die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Swansea City - Blackpool 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Swansea City - Blackpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

35' Doelpunt Swansea City Doelpunt J. Piroe met assist van O. Ntcham Swansea City 1-0
54' Gele kaart Blackpool Gele kaart voor D. Sterling Blackpool
66' Wissel Blackpool Wissel J. Bowler voor D. Mitchell Blackpool
71' Wissel Blackpool Wissel S. Lavery voor J. Yates Blackpool
72' Wissel Swansea City Wissel M. Obafemi voor J. Piroe Swansea City
75' Wissel Swansea City Wissel K. Smith voor O. Ntcham Swansea City
80' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor J. Bidwell Swansea City
81' Wissel Blackpool Wissel O. Dale voor C. Connolly Blackpool
86' Doelpunt Blackpool Doelpunt K. Anderson Blackpool 1-1
Video hoogtepunten en samenvatting Swansea City - Blackpool
Opstellingen Swansea City - Blackpool
De opstellingen van Swansea City en Blackpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Swansea City gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Blackpool zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Swansea City - Blackpool

Swansea City en Blackpool treffen elkaar in de 18e speelronde van de Championship van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Keith Stroud en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Swansea City en Blackpool in de Championship vond plaats op 23 maart 2010 en dat duel eindigde in een overwinning voor Blackpool. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Blackpool favoriet. 2 keer wist de ploeg van Swansea City te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Swansea City. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Swansea City 0
Winst Blackpool 2
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Swansea City op een 12e positie staat, terwijl we Blackpool terugvinden op de 10e plaats.