Nabeschouwing Swansea City - Fulham (1-5) || Championship 2021/2022

Dinsdag 8 maart 2022 - 20:45 uur

In de Championship 2021/2022 neemt Swansea City het dinsdag 8 maart 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Fulham. De wedstrijd wordt gespeeld in Swansea.com Stadium in Swansea.

Via de Swansea City - Fulham live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Swansea City - Fulham (1-5)

Het Championship duel tussen Swansea City en Fulham is onder leiding van scheidsrechter Jarred Gillett geëindigd in een 1-5 overwinning voor Fulham. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor R. Manning in de 42e minuut, waardoor Swansea City met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 46 minuten was het A. Mitrovic die Fulham op een 0-1 voorsprong zette. Een eigen doelpunt van B. Cabango zorgde ervoor dat Fulham in de 52e minuut op 0-2 kwam te staan.

In de 73e minuut volgde een derde treffer van Fulham, waarmee B. Reid zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Na 75 minuten deed J. Piroe iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Swansea City werd verkleind tot 1-3. In de 77e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het N. Williams die namens Fulham het net wist te raken. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 85e minuut was het Fulham dat via N. Williams de stand op 1-5 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jarred Gillett en eindigde de wedstrijd dus met een 1-5 stand in het voordeel van Fulham.

LIVE Swansea City - Fulham 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Swansea City - Fulham teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

42' Rode kaart Swansea City Rode kaart voor R. Manning Swansea City
46' Wissel Swansea City Wissel J. Fulton voor F. Downes Swansea City
46' Wissel Swansea City Wissel R. Bennett voor O. Ntcham Swansea City
46' Doelpunt Fulham Doelpunt A. Mitrovic met assist van H. Wilson Fulham 0-1
52' Eigen doelpunt Fulham Eigen doelpunt B. Cabango Fulham 0-2
60' Wissel Swansea City Wissel K. Joseph voor M. Obafemi Swansea City
68' Wissel Fulham Wissel B. Reid voor N. Kebano Fulham
68' Wissel Fulham Wissel I. Cavaleiro voor F. Carvalho Fulham
73' Doelpunt Fulham Doelpunt B. Reid met assist van H. Wilson Fulham 0-3
75' Doelpunt Swansea City Doelpunt J. Piroe met assist van J. Paterson Swansea City 1-3
76' Wissel Fulham Wissel T. Cairney voor J. Seri Fulham
77' Doelpunt Fulham Doelpunt N. Williams Fulham 1-4
85' Doelpunt Fulham Doelpunt N. Williams Fulham 1-5
Video hoogtepunten en samenvatting Swansea City - Fulham
Opstellingen Swansea City - Fulham
De opstellingen van Swansea City en Fulham zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Swansea City gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Fulham zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.