Nabeschouwing Swansea City - Luton Town (0-1) || Championship 2021/2022

Dinsdag 1 februari 2022 - 20:45 uur

In de Championship 2021/2022 neemt Swansea City het dinsdag 1 februari 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Luton Town. De wedstrijd wordt gespeeld in Swansea.com Stadium in Swansea.

Via de Swansea City - Luton Town live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Swansea City - Luton Town (0-1)

Het Championship duel tussen Swansea City en Luton Town is onder leiding van scheidsrechter Oliver Langford geëindigd in een 0-1 overwinning voor Luton Town. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 72e minuut door H. Cornick, waarmee Luton Town met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Luton Town uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Swansea City - Luton Town 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Swansea City - Luton Town teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor F. Downes Swansea City
22' Wissel Swansea City Wissel K. Smith voor K. Naughton Swansea City
34' Gele kaart Luton Town Gele kaart voor D. Hylton Luton Town
63' Wissel Luton Town Wissel C. Jerome voor D. Hylton Luton Town
63' Wissel Luton Town Wissel H. Cornick voor F. Onyedinma Luton Town
72' Doelpunt Luton Town Doelpunt H. Cornick met assist van C. Jerome Luton Town 0-1
74' Wissel Swansea City Wissel J. Piroe voor F. Downes Swansea City
75' Gele kaart Luton Town Gele kaart voor H. Lansbury Luton Town
81' Wissel Luton Town Wissel L. Berry voor H. Lansbury Luton Town
88' Gele kaart Luton Town Gele kaart voor R. Burke Luton Town
89' Gele kaart Luton Town Gele kaart voor L. Berry Luton Town
89' Wissel Swansea City Wissel K. Joseph voor R. Bennett Swansea City
93' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor J. Piroe Swansea City
Video hoogtepunten en samenvatting Swansea City - Luton Town
Opstellingen Swansea City - Luton Town
De opstellingen van Swansea City en Luton Town zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Swansea City gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Luton Town zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Swansea City - Luton Town

Swansea City en Luton Town treffen elkaar in de 25e speelronde van de Championship van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Oliver Langford en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Swansea City en Luton Town in de Championship vond plaats op 18 september 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Swansea City favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Luton Town slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Swansea City 3
Winst Luton Town 1
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Swansea City op een 18e positie staat, terwijl we Luton Town terugvinden op de 10e plaats.