Nabeschouwing Coventry City - Derby County (1-1) || Championship 2021/2022

Zaterdag 23 oktober 2021 - 16:00 uur

In de Championship 2021/2022 neemt Coventry City het zaterdag 23 oktober 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Derby County. De wedstrijd wordt gespeeld in The Coventry Building Society Arena in Coventry.

Via de Coventry City - Derby County live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Coventry City - Derby County (1-1)

De Championship 2021/2022 wedstrijd tussen Coventry City en Derby County geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 20 minuten. M. Godden maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Coventry City vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Derby County kwam na 78 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van G. Shinnie, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Coventry City - Derby County 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Coventry City - Derby County teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Penalty Coventry City Penalty M. Godden Coventry City 1-0
44' Gele kaart Coventry City Gele kaart voor I. Maatsen Coventry City
54' Wissel Derby County Wissel L. Sibley voor K. Jozwiak Derby County
62' Wissel Derby County Wissel C. Kazim-Richards voor F. Ebosele Derby County
66' Wissel Coventry City Wissel L. Kelly voor B. Sheaf Coventry City
67' Wissel Coventry City Wissel T. Walker voor V. Gyokeres Coventry City
71' Gele kaart Derby County Gele kaart voor C. Davies Derby County
78' Doelpunt Derby County Doelpunt G. Shinnie Derby County 1-1
88' Gele kaart Derby County Gele kaart voor R. Morrison Derby County
Video hoogtepunten en samenvatting Coventry City - Derby County
Opstellingen Coventry City - Derby County
De opstellingen van Coventry City en Derby County zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Coventry City gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Derby County zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Coventry City - Derby County

Coventry City en Derby County treffen elkaar in de 14e speelronde van de Championship van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dean Whitestone en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Coventry City en Derby County in de Championship vond plaats op 6 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Coventry City. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide teams is Derby County favoriet. 5 keer wist de ploeg van Coventry City te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Coventry City. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Coventry City 4
Winst Derby County 5
Gelijkspel 5
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Coventry City op een 4e positie staat, terwijl we Derby County terugvinden op de 24e plaats.