Nabeschouwing Luton Town - AFC Bournemouth (3-2) || Championship 2021/2022

Zaterdag 15 januari 2022 - 13:30 uur



In de Championship 2021/2022 neemt Luton Town het zaterdag 15 januari 2022 om 13:30 uur in eigen huis op tegen AFC Bournemouth. De wedstrijd wordt gespeeld in Kenilworth Road Stadium in Luton.

Via de Luton Town - AFC Bournemouth live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Luton Town - AFC Bournemouth (3-2)

Het Championship duel tussen Luton Town en AFC Bournemouth is onder leiding van scheidsrechter Leigh Doughty geëindigd in een 3-2 overwinning voor Luton Town. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van L. Kelly zette Luton Town op een 1-0 voorsprong in de 30e minuut van de wedstrijd. Luton Town vergrootte in de 42e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Campbell op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 51e minuut wist AFC Bournemouth de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via E. Marcondes.

Na 78 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Rogers de 2-2 maakte voor AFC Bournemouth. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Luton Town dat in de 96e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat K. Naismith de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Leigh Doughty bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Luton Town.

Wedstrijdstatistieken Luton Town - AFC Bournemouth
Goals
3
2
Balbezit
35%
65%
Gele kaarten
0
2
Schoten totaal
16
12
Schoten op doel
7
5
Aanvallen
112
93
Gevaarlijke aanvallen
52
58
Passes
279
515
Overtredingen
7
10
Buitenspel
10
1
Corners
4
6
Wissels
3
2
LIVE Luton Town - AFC Bournemouth 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Luton Town - AFC Bournemouth teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
30' Eigen doelpunt Luton Town Eigen doelpunt L. Kelly Luton Town 1-0
42' Doelpunt Luton Town Doelpunt A. Campbell met assist van K. Naismith Luton Town 2-0
46' Wissel AFC Bournemouth Wissel J. Lowe voor J. Anthony AFC Bournemouth
51' Doelpunt AFC Bournemouth Doelpunt E. Marcondes met assist van J. Stacey AFC Bournemouth 2-1
60' Wissel Luton Town Wissel F. Onyedinma voor A. Campbell Luton Town
65' Wissel Luton Town Wissel G. Osho voor R. Burke Luton Town
76' Wissel AFC Bournemouth Wissel M. Rogers voor L. Cook AFC Bournemouth
78' Doelpunt AFC Bournemouth Doelpunt M. Rogers met assist van J. Lowe AFC Bournemouth 2-2
81' Gele kaart AFC Bournemouth Gele kaart voor J. Lerma AFC Bournemouth
82' Wissel Luton Town Wissel H. Lansbury voor C. Jerome Luton Town
89' Gele kaart AFC Bournemouth Gele kaart voor R. Christie AFC Bournemouth
96' Doelpunt Luton Town Doelpunt K. Naismith Luton Town 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Luton Town - AFC Bournemouth
Opstellingen Luton Town - AFC Bournemouth
De opstellingen van Luton Town en AFC Bournemouth zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Luton Town gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en AFC Bournemouth zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-5-2
Coach Nathan Jones
Basiselftal Luton Town
# Speler Pos.
1 James Shea K
5 Sonny Bradley V
16 Reece Burke V
4 Kal Naismith V
29 Amari'i Bell M
2 James Bree M
18 Jordan Clark M
17 Pelly Ruddock Mpanzu M
22 Allan Campbell M
35 Cameron Jerome A
11 Elijah Adebayo A
Wissels Luton Town
# Speler Pos.
12 Simon Sluga K
3 Daniel Potts V
32 Gabriel Osho V
23 Henri Lansbury M
8 Luke Berry M
24 Fred Onyedinma M
14 Carlos Mendes Gomes A
Formatie 4-3-3
Coach Scott Parker
Wissels AFC Bournemouth
# Speler Pos.
1 Ørjan Håskjold Nyland K
6 Chris Mepham V
23 James Hill V
26 Gavin Kilkenny M
22 Ben Pearson M
27 Morgan Rogers A
18 Jamal Lowe A
Voorbeschouwing Luton Town - AFC Bournemouth

Luton Town en AFC Bournemouth treffen elkaar in de 27e speelronde van de Championship van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Leigh Doughty en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Luton Town en AFC Bournemouth in de Championship vond plaats op 25 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor AFC Bournemouth. Op basis van de afgelopen 3 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Luton Town als AFC Bournemouth wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 1 keer in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Luton Town 1
Winst AFC Bournemouth 1
Gelijkspel 1
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Luton Town op een 16e positie staat, terwijl we AFC Bournemouth terugvinden op de 1e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Luton Town - AFC Bournemouth Opstelling Luton Town Opstelling AFC Bournemouth Live Luton Town - AFC Bournemouth Live Luton Town - AFC Bournemouth kijken Luton Town - AFC Bournemouth kijken Live Luton Town - AFC Bournemouth stream Luton Town - AFC Bournemouth Fox Sports Nabeschouwing Luton Town - AFC Bournemouth Uitslag Luton Town - AFC Bournemouth Statistieken Luton Town - AFC Bournemouth Championship 2021/2022 Luton Town - AFC Bournemouth wedden Luton Town - AFC Bournemouth gokken Luton Town - AFC Bournemouth Unibet