Nabeschouwing Preston North End - AFC Bournemouth (2-1) || Championship 2021/2022

Zaterdag 5 maart 2022 - 16:00 uur

In de Championship 2021/2022 neemt Preston North End het zaterdag 5 maart 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen AFC Bournemouth. De wedstrijd wordt gespeeld in Deepdale in Preston.

Via de Preston North End - AFC Bournemouth live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Preston North End - AFC Bournemouth (2-1)

Het Championship duel tussen Preston North End en AFC Bournemouth is onder leiding van scheidsrechter Matt Donohue geëindigd in een 2-1 overwinning voor Preston North End. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 50e minuut door J. Lowe, waarmee AFC Bournemouth met 0-1 de leiding nam. Preston North End kwam in de 54e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van C. Archer, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 89e minuut zette E. Riis zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Preston North End de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

In de 91e minuut werd A. Smith van AFC Bournemouth met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor AFC Bournemouth het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Matt Donohue, waardoor Preston North End dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Preston North End - AFC Bournemouth 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Preston North End - AFC Bournemouth teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Gele kaart Preston North End Gele kaart voor B. Potts Preston North End
50' Doelpunt AFC Bournemouth Doelpunt J. Lowe met assist van J. Anthony AFC Bournemouth 0-1
54' Doelpunt Preston North End Doelpunt C. Archer met assist van D. Johnson Preston North End 1-1
58' Gele kaart Preston North End Gele kaart voor S. van den Berg Preston North End
63' Wissel Preston North End Wissel A. McCann voor J. Earl Preston North End
67' Wissel AFC Bournemouth Wissel E. Laird voor A. Smith AFC Bournemouth
67' Wissel AFC Bournemouth Wissel R. Christie voor J. Anthony AFC Bournemouth
75' Wissel Preston North End Wissel E. Riis voor C. Evans Preston North End
75' Wissel Preston North End Wissel J. Murphy voor B. Potts Preston North End
80' Wissel AFC Bournemouth Wissel B. Pearson voor T. Cantwell AFC Bournemouth
82' Gele kaart Preston North End Gele kaart voor D. Johnson Preston North End
89' Doelpunt Preston North End Doelpunt E. Riis met assist van A. Browne Preston North End 2-1
90' Gele kaart Preston North End Gele kaart voor A. Browne Preston North End
91' Rode kaart AFC Bournemouth Rode kaart voor A. Smith AFC Bournemouth
98' Gele kaart AFC Bournemouth Gele kaart voor P. Billing AFC Bournemouth
Video hoogtepunten en samenvatting Preston North End - AFC Bournemouth
Opstellingen Preston North End - AFC Bournemouth
De opstellingen van Preston North End en AFC Bournemouth zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Preston North End gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en AFC Bournemouth zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.