Nabeschouwing Preston North End - Reading (2-3) || Championship 2021/2022

Zaterdag 19 februari 2022 - 16:00 uur

In de Championship 2021/2022 neemt Preston North End het zaterdag 19 februari 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Reading. De wedstrijd wordt gespeeld in Deepdale in Preston.

Via de Preston North End - Reading live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Preston North End - Reading (2-3)

Het Championship duel tussen Preston North End en Reading is onder leiding van scheidsrechter John Busby geëindigd in een 2-3 overwinning voor Reading. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Reading kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van L. Joao. Reading vergrootte in de 19e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Joao op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 55e minuut volgde een derde treffer van Reading, waarmee J. Swift zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 57 minuten deed D. Johnson iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Preston North End werd verkleind tot 1-3. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Preston North End dat in de 74e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat C. Archer de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter John Busby en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Reading.

LIVE Preston North End - Reading 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Preston North End - Reading teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Reading Doelpunt L. Joao Reading 0-1
19' Doelpunt Reading Doelpunt L. Joao met assist van J. Swift Reading 0-2
35' Wissel Preston North End Wissel L. Lindsay voor B. Potts Preston North End
46' Wissel Preston North End Wissel R. Ledson voor B. Whiteman Preston North End
53' Wissel Preston North End Wissel C. Evans voor E. Riis Preston North End
55' Doelpunt Reading Doelpunt J. Swift met assist van L. Joao Reading 0-3
57' Doelpunt Preston North End Doelpunt D. Johnson met assist van C. Evans Preston North End 1-3
61' Wissel Reading Wissel T. McIntyre voor A. Baba Reading
67' Wissel Reading Wissel Y. Meite voor J. Hoilett Reading
74' Doelpunt Preston North End Doelpunt C. Archer Preston North End 2-3
95' Gele kaart Preston North End Gele kaart voor S. van den Berg Preston North End
95' Wissel Reading Wissel B. Barker voor T. Ince Reading
Video hoogtepunten en samenvatting Preston North End - Reading
Opstellingen Preston North End - Reading
De opstellingen van Preston North End en Reading zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Preston North End gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Reading zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.