Nabeschouwing Stoke City - Blackpool (2-0) || Championship 2022/2023

Zaterdag 6 augustus 2022 - 16:00 uur

In de Championship 2022/2023 neemt Stoke City het zaterdag 6 augustus 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Blackpool. De wedstrijd wordt gespeeld in Bet365 Stadium in Stoke.

Via de Stoke City - Blackpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Stoke City - Blackpool (2-0)

Het Championship duel tussen Stoke City en Blackpool is onder leiding van scheidsrechter Robert Madley geëindigd in een 2-0 overwinning voor Stoke City. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 33e minuut door H. Clarke, waarmee Stoke City met 1-0 de leiding nam. Stoke City vergrootte in de 75e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Brown op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Stoke City.

LIVE Stoke City - Blackpool 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Stoke City - Blackpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Wissel Blackpool Wissel T. Corbeanu voor G. Madine Blackpool
33' Doelpunt Stoke City Doelpunt H. Clarke met assist van J. Tymon Stoke City 1-0
46' Wissel Blackpool Wissel K. Dougall voor M. Virtue-Thick Blackpool
70' Wissel Blackpool Wissel C. Patino voor L. Fiorini Blackpool
74' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor L. Baker Stoke City
75' Doelpunt Stoke City Doelpunt J. Brown met assist van J. Tymon Stoke City 2-0
78' Gele kaart Blackpool Gele kaart voor K. Dougall Blackpool
81' Wissel Stoke City Wissel T. Campbell voor D. Gayle Stoke City
82' Wissel Blackpool Wissel S. Lavery voor J. Yates Blackpool
84' Wissel Stoke City Wissel S. Clucas voor W. Smallbone Stoke City
92' Gele kaart Blackpool Gele kaart voor C. Connolly Blackpool
94' Wissel Stoke City Wissel J. Thompson voor J. Tymon Stoke City
95' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor J. Laurent Stoke City
Video hoogtepunten en samenvatting Stoke City - Blackpool
Opstellingen Stoke City - Blackpool
De opstellingen van Stoke City en Blackpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Stoke City gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Blackpool zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Stoke City - Blackpool

Stoke City en Blackpool treffen elkaar in de 2e speelronde van de Championship van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robert Madley en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Stoke City en Blackpool in de Championship vond plaats op 5 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Blackpool. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Stoke City favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Blackpool slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Stoke City 2
Winst Blackpool 1
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Stoke City op een 24e positie staat, terwijl we Blackpool terugvinden op de 5e plaats.