Nabeschouwing Stoke City - Coventry City (0-2) || Championship 2022/2023

Zaterdag 22 oktober 2022 - 16:00 uur

In de Championship 2022/2023 neemt Stoke City het zaterdag 22 oktober 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Coventry City. De wedstrijd wordt gespeeld in Bet365 Stadium in Stoke.

Via de Stoke City - Coventry City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Stoke City - Coventry City (0-2)

Het Championship duel tussen Stoke City en Coventry City is onder leiding van scheidsrechter James Linington geëindigd in een 0-2 overwinning voor Coventry City. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 51e minuut door J. Allen, waarmee Coventry City met 0-1 de leiding nam. Coventry City vergrootte in de 65e minuut de voorsprong nadat het via een goal van G. Hamer op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Coventry City.

LIVE Stoke City - Coventry City 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Stoke City - Coventry City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel Stoke City Wissel H. Clarke voor D. Sterling Stoke City
51' Doelpunt Coventry City Doelpunt J. Allen met assist van G. Hamer Coventry City 0-1
56' Gele kaart Coventry City Gele kaart voor K. Palmer Coventry City
57' Wissel Stoke City Wissel N. Powell voor D. Gayle Stoke City
57' Wissel Stoke City Wissel J. Brown voor T. Campbell Stoke City
65' Doelpunt Coventry City Doelpunt G. Hamer met assist van K. Palmer Coventry City 0-2
66' Wissel Coventry City Wissel M. Waghorn voor K. Palmer Coventry City
73' Wissel Stoke City Wissel L. Delap voor W. Smallbone Stoke City
77' Wissel Coventry City Wissel C. OHare voor G. Hamer Coventry City
89' Wissel Coventry City Wissel T. Kane voor F. Dabo Coventry City
93' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor J. Laurent Stoke City
Video hoogtepunten en samenvatting Stoke City - Coventry City
Opstellingen Stoke City - Coventry City
De opstellingen van Stoke City en Coventry City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Stoke City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Coventry City zal beginnen in een 3-5-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Stoke City - Coventry City

Stoke City en Coventry City treffen elkaar in de 17e speelronde van de Championship van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter James Linington en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Stoke City en Coventry City in de Championship vond plaats op 7 mei 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is Coventry City favoriet. 4 keer wist de ploeg van Stoke City te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Stoke City. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Stoke City 3
Winst Coventry City 4
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Stoke City op een 16e positie staat, terwijl we Coventry City terugvinden op de 23e plaats.