Nabeschouwing Sunderland - Burnley (2-4) || Championship 2022/2023

Zaterdag 22 oktober 2022 - 16:00 uur

In de Championship 2022/2023 neemt Sunderland het zaterdag 22 oktober 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Burnley. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadium of Light in Sunderland.

Via de Sunderland - Burnley live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sunderland - Burnley (2-4)

Het Championship duel tussen Sunderland en Burnley is onder leiding van scheidsrechter Tim Robinson geëindigd in een 2-4 overwinning voor Burnley. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door A. Diallo, waarmee Sunderland met 1-0 de leiding nam. Sunderland vergrootte in de 20e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Neil op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 50e minuut wist Burnley de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via N. Tella.

Na 61 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Benson de 2-2 maakte voor Burnley. Burnley leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 69 minuten op voorsprong na een goal van A. Zaroury: 2-3. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 87e minuut en kwam op naam te staan van Burnley speler J. Brownhill, die daarmee tekende voor de 2-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Tim Robinson bij een 2-4 eindstand in het voordeel van Burnley.

LIVE Sunderland - Burnley 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sunderland - Burnley teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Gele kaart Burnley Gele kaart voor J. Gudmundsson Burnley
16' Doelpunt Sunderland Doelpunt A. Diallo met assist van J. Clarke Sunderland 1-0
20' Doelpunt Sunderland Doelpunt D. Neil Sunderland 2-0
46' Wissel Burnley Wissel M. Benson voor A. Barnes Burnley
50' Doelpunt Burnley Doelpunt N. Tella met assist van T. Harwood-Bellis Burnley 2-1
52' Gele kaart Burnley Gele kaart voor T. Harwood-Bellis Burnley
61' Doelpunt Burnley Doelpunt M. Benson met assist van C. Roberts Burnley 2-2
65' Wissel Sunderland Wissel J. Bennette voor A. Pritchard Sunderland
69' Doelpunt Burnley Doelpunt A. Zaroury met assist van J. Gudmundsson Burnley 2-3
72' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor D. Batth Sunderland
74' Wissel Burnley Wissel J. Cork voor J. Gudmundsson Burnley
74' Wissel Burnley Wissel J. Rodriguez voor N. Tella Burnley
74' Wissel Sunderland Wissel A. Ba voor E. Embleton Sunderland
74' Wissel Sunderland Wissel E. Michut voor C. Evans Sunderland
80' Gele kaart Burnley Gele kaart voor J. Brownhill Burnley
83' Wissel Burnley Wissel S. Bastien voor A. Zaroury Burnley
87' Doelpunt Burnley Doelpunt J. Brownhill met assist van M. Benson Burnley 2-4
89' Wissel Burnley Wissel L. McNally voor T. Harwood-Bellis Burnley
Video hoogtepunten en samenvatting Sunderland - Burnley
Opstellingen Sunderland - Burnley
De opstellingen van Sunderland en Burnley zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sunderland gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Burnley zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.