Nabeschouwing Swansea City - Sunderland (2-1) || Championship 2022/2023

Zaterdag 8 oktober 2022 - 16:00 uur

In de Championship 2022/2023 neemt Swansea City het zaterdag 8 oktober 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Sunderland. De wedstrijd wordt gespeeld in Swansea.com Stadium in Swansea.

Via de Swansea City - Sunderland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Swansea City - Sunderland (2-1)

Het Championship duel tussen Swansea City en Sunderland is onder leiding van scheidsrechter Gavin Ward geëindigd in een 2-1 overwinning voor Swansea City. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door O. Cooper, waarmee Swansea City met 1-0 de leiding nam. Swansea City vergrootte in de 46e minuut de voorsprong nadat het via een goal van H. Darling op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 51e minuut wist Sunderland de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via J. Clarke. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Sunderland kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gavin Ward, waardoor Swansea City dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Swansea City - Sunderland 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Swansea City - Sunderland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Swansea City Doelpunt O. Cooper met assist van M. Grimes Swansea City 1-0
16' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor D. Neil Sunderland
23' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor C. Evans Sunderland
46' Doelpunt Swansea City Doelpunt H. Darling met assist van N. Wood Swansea City 2-0
51' Doelpunt Sunderland Doelpunt J. Clarke Sunderland 2-1
54' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor J. Fulton Swansea City
54' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor E. Embleton Sunderland
59' Wissel Swansea City Wissel M. Obafemi voor L. Cundle Swansea City
59' Wissel Swansea City Wissel O. Ntcham voor O. Cooper Swansea City
64' Wissel Sunderland Wissel J. Bennette voor P. Roberts Sunderland
77' Wissel Swansea City Wissel M. Sorinola voor N. Wood Swansea City
77' Wissel Sunderland Wissel A. Diallo voor A. Pritchard Sunderland
78' Wissel Sunderland Wissel A. Ba voor D. Neil Sunderland
78' Wissel Sunderland Wissel J. Matete voor E. Embleton Sunderland
87' Wissel Swansea City Wissel A. Okoflex voor J. Piroe Swansea City
94' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor J. Latibeaudiere Swansea City
97' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor L. Gooch Sunderland
97' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor J. Clarke Sunderland
Video hoogtepunten en samenvatting Swansea City - Sunderland
Opstellingen Swansea City - Sunderland
De opstellingen van Swansea City en Sunderland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Swansea City gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Sunderland zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.