Nabeschouwing Coventry City - Leicester City (3-1) || Championship 2023/2024

Zaterdag 13 januari 2024 - 13:30 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Coventry City het zaterdag 13 januari 2024 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Leicester City. De wedstrijd wordt gespeeld in The Coventry Building Society Arena in Coventry.

Via de Coventry City - Leicester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Coventry City - Leicester City (3-1)

Het Championship duel tussen Coventry City en Leicester City is onder leiding van scheidsrechter Darren England geëindigd in een 3-1 overwinning voor Coventry City. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 44 minuten. Kiernan Dewsbury-Hall maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Leicester City vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. In de 47e minuut moest Abdul Fatawu Issahaku van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Darren England een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Leicester City verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Callum OHare namens Coventry City in de 79e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 88e minuut was het Coventry City dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Milan van Ewijk. Na 94 minuten werd de voorsprong voor Coventry City vergroot nadat Callum OHare de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Coventry City.

LIVE Coventry City - Leicester City 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Coventry City - Leicester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

38' Gele kaart Coventry City Gele kaart voor Kasey Palmer Coventry City
42' Gele kaart Coventry City Gele kaart voor Bobby Thomas Coventry City
43' Gele kaart Coventry City Gele kaart voor Tatsuhiro Sakamoto Coventry City
44' Penalty Leicester City Penalty Kiernan Dewsbury-Hall Leicester City 0-1
47' Rode kaart Leicester City Rode kaart voor Abdul Fatawu Issahaku Leicester City
46' Wissel Leicester City Wissel Kasey McAteer voor Stephy Mavididi Leicester City
67' Wissel Coventry City Wissel Jamie Allen voor Josh Eccles Coventry City
67' Wissel Coventry City Wissel Jay Dasilva voor Jake Bidwell Coventry City
75' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor Enzo Maresca Leicester City
78' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor Harry Winks Leicester City
79' Doelpunt Coventry City Doelpunt Callum OHare met assist van Jay Dasilva Coventry City 1-1
79' Wissel Coventry City Wissel Ellis Simms voor Kasey Palmer Coventry City
83' Wissel Leicester City Wissel Hamza Choudhury voor Thomas Cannon Leicester City
83' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor Thomas Cannon Leicester City
84' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor Cesare Casadei Leicester City
88' Doelpunt Coventry City Doelpunt Milan van Ewijk Coventry City 2-1
93' Gele kaart Coventry City Gele kaart voor Jay Dasilva Coventry City
94' Doelpunt Coventry City Doelpunt Callum OHare Coventry City 3-1
94' Gele kaart Coventry City Gele kaart voor Milan van Ewijk Coventry City
Video hoogtepunten en samenvatting Coventry City - Leicester City
Opstellingen Coventry City - Leicester City
De opstellingen van Coventry City en Leicester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Coventry City gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Leicester City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.