Nabeschouwing Coventry City - Sheffield Wednesday (2-0) || Championship 2023/2024

Dinsdag 26 december 2023 - 16:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Coventry City het dinsdag 26 december 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Sheffield Wednesday. De wedstrijd wordt gespeeld in The Coventry Building Society Arena in Coventry.

Via de Coventry City - Sheffield Wednesday live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Coventry City - Sheffield Wednesday (2-0)

Het Championship duel tussen Coventry City en Sheffield Wednesday is onder leiding van scheidsrechter Oliver Langford geëindigd in een 2-0 overwinning voor Coventry City. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door Tatsuhiro Sakamoto, waarmee Coventry City met 1-0 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Coventry City opnieuw te scoren. In de 89e minuut was het Tatsuhiro Sakamoto die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Coventry City. In de 96e minuut moest Sheffield Wednesday verder met een man minder nadat Bambo Diaby een rode kaart had gekregen. Het lukte Coventry City in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

In de 96e minuut werd Liam Kitching van Coventry City met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Coventry City het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Coventry City.

LIVE Coventry City - Sheffield Wednesday 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Coventry City - Sheffield Wednesday teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt Coventry City Doelpunt Tatsuhiro Sakamoto met assist van Haji Wright Coventry City 1-0
21' Wissel Sheffield Wednesday Wissel Anthony Musaba voor Callum Paterson Sheffield Wednesday
55' Gele kaart Coventry City Gele kaart voor Joel Latibeaudiere Coventry City
61' Wissel Sheffield Wednesday Wissel Ashley Fletcher voor George Byers Sheffield Wednesday
67' Wissel Coventry City Wissel Kasey Palmer voor Matt Godden Coventry City
68' Wissel Coventry City Wissel Jay Dasilva voor Jake Bidwell Coventry City
70' Gele kaart Sheffield Wednesday Gele kaart voor Akin Famewo Sheffield Wednesday
79' Wissel Sheffield Wednesday Wissel Djeidi Gassama voor Akin Famewo Sheffield Wednesday
79' Wissel Sheffield Wednesday Wissel Tyreeq Bakinson voor Will Vaulks Sheffield Wednesday
79' Wissel Sheffield Wednesday Wissel Pol Valentín voor Liam Palmer Sheffield Wednesday
85' Wissel Sheffield Wednesday Wissel Joey Phuthi voor Bailey-Tye Cadamarteri Sheffield Wednesday
85' Wissel Coventry City Wissel Ellis Simms voor Callum OHare Coventry City
89' Doelpunt Coventry City Doelpunt Tatsuhiro Sakamoto met assist van Kasey Palmer Coventry City 2-0
96' Rode kaart Sheffield Wednesday Rode kaart voor Bambo Diaby Sheffield Wednesday
96' Rode kaart Coventry City Rode kaart voor Liam Kitching Coventry City
Video hoogtepunten en samenvatting Coventry City - Sheffield Wednesday
Opstellingen Coventry City - Sheffield Wednesday
De opstellingen van Coventry City en Sheffield Wednesday zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Coventry City gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Sheffield Wednesday zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.