Nabeschouwing Leeds United - Middlesbrough (3-2) || Championship 2023/2024

Zaterdag 2 december 2023 - 16:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Leeds United het zaterdag 2 december 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Middlesbrough. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Middlesbrough live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Middlesbrough (3-2)

Het Championship duel tussen Leeds United en Middlesbrough is onder leiding van scheidsrechter Darren England geëindigd in een 3-2 overwinning voor Leeds United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Middlesbrough kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Emmanuel Latte Lath. Leeds United kwam in de 5e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Daniel James, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 7e minuut zette Crysencio Summerville zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Leeds United de leiding in de wedstrijd nam.

Joël Piroe zette Leeds United even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Darren England toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Middlesbrough dat in de 45e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Emmanuel Latte Lath de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 62 minuten kon Anfernee Dijksteel van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Middlesbrough het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Darren England en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Leeds United.

LIVE Leeds United - Middlesbrough 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Middlesbrough teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Middlesbrough Doelpunt Emmanuel Latte Lath met assist van Alex Bangura Middlesbrough 0-1
5' Doelpunt Leeds United Doelpunt Daniel James Leeds United 1-1
7' Doelpunt Leeds United Doelpunt Crysencio Summerville Leeds United 2-1
36' Wissel Middlesbrough Wissel Matthew Clarke voor Paddy McNair Middlesbrough
37' Gele kaart Middlesbrough Gele kaart voor Jonathan Howson Middlesbrough
37' Gele kaart Middlesbrough Gele kaart voor Matthew Clarke Middlesbrough
38' Penalty Leeds United Penalty Joël Piroe Leeds United 3-1
41' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Georginio Rutter Leeds United
45' Doelpunt Middlesbrough Doelpunt Emmanuel Latte Lath met assist van Daniel Barlaser Middlesbrough 3-2
51' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Daniel James Leeds United
50' Gele kaart Middlesbrough Gele kaart voor Anfernee Dijksteel Middlesbrough
54' Gele kaart Middlesbrough Gele kaart voor Isaiah Jones Middlesbrough
62' Tweede gele kaart Middlesbrough Tweede gele kaart voor Anfernee Dijksteel Middlesbrough
67' Gele kaart Middlesbrough Gele kaart voor Matt Crooks Middlesbrough
72' Wissel Middlesbrough Wissel Josh Coburn voor Emmanuel Latte Lath Middlesbrough
72' Wissel Middlesbrough Wissel Sam Silvera voor Matt Crooks Middlesbrough
82' Wissel Leeds United Wissel Wilfried Gnonto voor Daniel James Leeds United
82' Wissel Leeds United Wissel Patrick Bamford voor Georginio Rutter Leeds United
82' Wissel Middlesbrough Wissel Lukas Engel voor Alex Bangura Middlesbrough
83' Wissel Middlesbrough Wissel Alexander Gilbert voor Daniel Barlaser Middlesbrough
83' Gele kaart Middlesbrough Gele kaart voor Morgan Rogers Middlesbrough
93' Wissel Leeds United Wissel Ilia Gruev voor Joël Piroe Leeds United
94' Wissel Leeds United Wissel Jaidon Anthony voor Crysencio Summerville Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Middlesbrough
Opstellingen Leeds United - Middlesbrough
De opstellingen van Leeds United en Middlesbrough zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Middlesbrough zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.