Nabeschouwing Leeds United - Southampton (1-2) || Championship 2023/2024

Zaterdag 4 mei 2024 - 13:30 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Leeds United het zaterdag 4 mei 2024 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Southampton (1-2)

Het Championship duel tussen Leeds United en Southampton is onder leiding van scheidsrechter Matt Donohue geëindigd in een 1-2 overwinning voor Southampton. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door Adam Armstrong, waarmee Southampton met 0-1 de leiding nam. Leeds United kwam in de 21e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Joël Piroe, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 35e minuut zette Will Smallbone zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Southampton de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Matt Donohue, waardoor Southampton dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Leeds United - Southampton 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Southampton Doelpunt Adam Armstrong met assist van C. Adams Southampton 0-1
21' Doelpunt Leeds United Doelpunt Joël Piroe Leeds United 1-1
33' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor W. Gnonto Leeds United
33' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Ryan Manning Southampton
35' Doelpunt Southampton Doelpunt Will Smallbone met assist van Kyle Walker-Peters Southampton 1-2
44' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Jan Bednarek Southampton
46' Wissel Southampton Wissel Ryan Fraser voor Ryan Manning Southampton
61' Wissel Southampton Wissel Kamaldeen Sulemana  voor C. Adams Southampton
62' Wissel Leeds United Wissel Jaidon Anthony voor W. Gnonto Leeds United
62' Wissel Leeds United Wissel A. Gray voor Glen Kamara Leeds United
62' Wissel Leeds United Wissel Mateo Joseph voor G. Rutter Leeds United
68' Wissel Southampton Wissel Joe Rothwell voor Flynn Downes Southampton
72' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Junior Firpo Leeds United
78' Wissel Leeds United Wissel Connor Roberts voor Sam Byram Leeds United
80' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Ilia Gruev Leeds United
82' Wissel Leeds United Wissel Joe Gelhardt voor Ilia Gruev Leeds United
83' Wissel Southampton Wissel J. Bree voor Kyle Walker-Peters Southampton
83' Wissel Southampton Wissel R. Stewart voor Adam Armstrong Southampton
96' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Joël Piroe Leeds United
96' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Joe Rothwell Southampton
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Southampton
Opstellingen Leeds United - Southampton
De opstellingen van Leeds United en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Southampton zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.