Nabeschouwing Leicester City - Southampton (5-0) || Championship 2023/2024

Dinsdag 23 april 2024 - 21:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Leicester City het dinsdag 23 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power Stadium in Leicester.

Via de Leicester City - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leicester City - Southampton (5-0)

Het Championship duel tussen Leicester City en Southampton is onder leiding van scheidsrechter Robert Madley geëindigd in een 5-0 overwinning voor Leicester City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door A. Fatawu, waarmee Leicester City met 1-0 de leiding nam. Leicester City vergrootte in de 62e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Wilfred Ndidi op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 75e minuut volgde een derde treffer van Leicester City, waarmee A. Fatawu zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Leicester City geen gas terug, waardoor in de 79e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Jamie Vardy . Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Leicester City. Deze werd gescoord door A. Fatawu in de 81e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Robert Madley en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Leicester City.

LIVE Leicester City - Southampton 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leicester City - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Doelpunt Leicester City Doelpunt A. Fatawu met assist van Kiernan Dewsbury-Hall Leicester City 1-0
40' Wissel Southampton Wissel Will Smallbone voor Joe Rothwell Southampton
60' Wissel Southampton Wissel Ryan Manning voor J. Bree Southampton
61' Wissel Southampton Wissel Samuel Edozie voor David Brooks Southampton
62' Doelpunt Leicester City Doelpunt Wilfred Ndidi met assist van Stephy Mavididi Leicester City 2-0
64' Wissel Leicester City Wissel Hamza Choudhury voor Ricardo Pereira Leicester City
66' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor Jannik Vestergaard Leicester City
75' Doelpunt Leicester City Doelpunt A. Fatawu met assist van Hamza Choudhury Leicester City 3-0
79' Doelpunt Leicester City Doelpunt Jamie Vardy  met assist van A. Fatawu Leicester City 4-0
81' Doelpunt Leicester City Doelpunt A. Fatawu met assist van Jamie Vardy  Leicester City 5-0
82' Wissel Leicester City Wissel Dennis Praet voor Wilfred Ndidi Leicester City
82' Wissel Leicester City Wissel P. Daka voor Jamie Vardy  Leicester City
83' Wissel Southampton Wissel Ryan Fraser voor C. Adams Southampton
83' Wissel Southampton Wissel J. Stephens voor Joe Aribo Southampton
87' Wissel Leicester City Wissel Conor Coady voor Jannik Vestergaard Leicester City
87' Wissel Leicester City Wissel K. McAteer voor A. Fatawu Leicester City
Video hoogtepunten en samenvatting Leicester City - Southampton
Opstellingen Leicester City - Southampton
De opstellingen van Leicester City en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leicester City gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Southampton zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.