Nabeschouwing Preston North End - Leeds United (2-1) || Championship 2023/2024

Dinsdag 26 december 2023 - 13:30 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Preston North End het dinsdag 26 december 2023 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in Deepdale in Preston.

Via de Preston North End - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Preston North End - Leeds United (2-1)

Het Championship duel tussen Preston North End en Leeds United is onder leiding van scheidsrechter Joshua Smith geëindigd in een 2-1 overwinning voor Preston North End. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor Illan Meslier in de 53e minuut, waardoor Leeds United met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 57 minuten was het Alan Browne die Preston North End op een 1-0 voorsprong zette. Door een benutte penalty kwam Leeds United vervolgens op 1-1. Het was Pascal Struijk die vanaf 11 meter wist te scoren in de 83e minuut.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Liam Millar namens Preston North End in de 89e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Joshua Smith, waardoor Preston North End dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Preston North End - Leeds United 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Preston North End - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart Preston North End Gele kaart voor Brad Potts Preston North End
30' Gele kaart Preston North End Gele kaart voor Ali McCann Preston North End
53' Rode kaart Leeds United Rode kaart voor Illan Meslier Leeds United
54' Gele kaart Preston North End Gele kaart voor Milutin Osmajić Preston North End
54' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Joe Rodon Leeds United
55' Wissel Leeds United Wissel Karl Darlow voor Joël Piroe Leeds United
57' Doelpunt Preston North End Doelpunt Alan Browne met assist van Liam Millar Preston North End 1-0
68' Wissel Leeds United Wissel Ilia Gruev voor Glen Kamara Leeds United
68' Wissel Leeds United Wissel Wilfried Gnonto voor Djed Spence Leeds United
68' Wissel Leeds United Wissel Mateo Joseph voor Crysencio Summerville Leeds United
72' Wissel Preston North End Wissel Ched Evans  voor Milutin Osmajić Preston North End
80' Gele kaart Preston North End Gele kaart voor Duane Holmes Preston North End
83' Penalty Leeds United Penalty Pascal Struijk Leeds United 1-1
84' Wissel Preston North End Wissel Mads Frökjaer-Jensen voor Duane Holmes Preston North End
87' Gele kaart Preston North End Gele kaart voor Alan Browne Preston North End
89' Doelpunt Preston North End Doelpunt Liam Millar met assist van Andrew Hughes Preston North End 2-1
96' Wissel Preston North End Wissel Ryan Ledson voor Alan Browne Preston North End
90' Wissel Leeds United Wissel Patrick Bamford voor Ethan Ampadu Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting Preston North End - Leeds United
Opstellingen Preston North End - Leeds United
De opstellingen van Preston North End en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Preston North End gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.