Nabeschouwing Southampton - Coventry City (2-1) || Championship 2023/2024

Dinsdag 9 april 2024 - 20:45 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Southampton het dinsdag 9 april 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Coventry City. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Mary's Stadium in Southampton.

Via de Southampton - Coventry City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Southampton - Coventry City (2-1)

Het Championship duel tussen Southampton en Coventry City is onder leiding van scheidsrechter James Linington geëindigd in een 2-1 overwinning voor Southampton. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 10e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg Haji Wright van Coventry City via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. Coventry City kreeg via in de 10e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter James Linington de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. De eerste goal werd in de 18e minuut gemaakt door Kyle Walker-Peters waardoor Southampton met 1-0 aan de leiding kwam.

In de 38e werd de voorsprong vergroot toen Southampton via een doelpunt van C. Adams op 2-0 kwam te staan. In de 68e was het Coventry City dat op voorsprong kwam te staan na een goal van Jake Bidwell.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter James Linington, waardoor Southampton dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Southampton - Coventry City 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Southampton - Coventry City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Coventry City Gele kaart voor Joel Latibeaudiere Coventry City
10' Penalty gemist Coventry City Penalty gemist Haji Wright Haji Wright Coventry City
10' Penalty gemist Coventry City Penalty gemist Coventry City
18' Doelpunt Southampton Doelpunt Kyle Walker-Peters met assist van J. Stephens Southampton 1-0
38' Doelpunt Southampton Doelpunt C. Adams Southampton 2-0
40' Gele kaart Coventry City Gele kaart voor Josh Eccles Coventry City
42' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Flynn Downes Southampton
50' Wissel Coventry City Wissel Fábio Tavares voor Milan van Ewijk Coventry City
65' Wissel Southampton Wissel Ryan Fraser voor David Brooks Southampton
68' Doelpunt Coventry City Doelpunt Jake Bidwell met assist van Fábio Tavares Coventry City 2-1
72' Wissel Coventry City Wissel Victor Torp voor Josh Eccles Coventry City
75' Wissel Southampton Wissel Sékou Mara voor Adam Armstrong Southampton
81' Wissel Coventry City Wissel Luis Binks voor Liam Kitching Coventry City
81' Wissel Coventry City Wissel Jay Dasilva voor Jake Bidwell Coventry City
81' Wissel Coventry City Wissel Kasey Palmer voor Callum OHare Coventry City
83' Wissel Southampton Wissel S. Armstrong voor Joe Aribo Southampton
84' Wissel Southampton Wissel Shea Charles voor Will Smallbone Southampton
84' Wissel Southampton Wissel Joe Rothwell voor C. Adams Southampton
Video hoogtepunten en samenvatting Southampton - Coventry City
Opstellingen Southampton - Coventry City
De opstellingen van Southampton en Coventry City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Southampton gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Coventry City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.