Nabeschouwing Stoke City - Birmingham City (1-2) || Championship 2023/2024

Zaterdag 20 januari 2024 - 16:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Stoke City het zaterdag 20 januari 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Birmingham City. De wedstrijd wordt gespeeld in Bet365 Stadium in Stoke.

Via de Stoke City - Birmingham City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Stoke City - Birmingham City (1-2)

Het Championship duel tussen Stoke City en Birmingham City is onder leiding van scheidsrechter Samuel Barrott geëindigd in een 1-2 overwinning voor Birmingham City. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door Jay Stansfield, waarmee Birmingham City met 0-1 de leiding nam. Birmingham City vergrootte in de 49e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Bacuna op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 70e minuut wist Stoke City de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Jordan Thompson. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Stoke City kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Samuel Barrott, waardoor Birmingham City dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Stoke City - Birmingham City 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Stoke City - Birmingham City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Birmingham City Doelpunt Jay Stansfield met assist van Koji Miyoshi Birmingham City 0-1
49' Doelpunt Birmingham City Doelpunt J. Bacuna Birmingham City 0-2
58' Wissel Stoke City Wissel Tyrese Campbell voor Luke McNally Stoke City
58' Wissel Stoke City Wissel Ben Wilmot voor Lewis Baker Stoke City
59' Wissel Stoke City Wissel Mehdi Léris voor André Vidigal Stoke City
67' Wissel Birmingham City Wissel Tyler Roberts voor Siriki Dembélé Birmingham City
70' Doelpunt Stoke City Doelpunt Jordan Thompson met assist van Wouter Burger Stoke City 1-2
70' Wissel Stoke City Wissel Lynden Gooch voor Ki-Jana Hoever Stoke City
71' Wissel Birmingham City Wissel Andre Dozzell voor Ivan Šunjić Birmingham City
75' Wissel Birmingham City Wissel Kevin Long voor J. Bacuna Birmingham City
82' Wissel Stoke City Wissel Nathan Lowe voor Ryan Mmaee Stoke City
93' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor Lynden Gooch Stoke City
95' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor Ben Wilmot Stoke City
Video hoogtepunten en samenvatting Stoke City - Birmingham City
Opstellingen Stoke City - Birmingham City
De opstellingen van Stoke City en Birmingham City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Stoke City gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Birmingham City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.