Nabeschouwing West Bromwich Albion - Southampton (0-2) || Championship 2023/2024

Vrijdag 16 februari 2024 - 21:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt West Bromwich Albion het vrijdag 16 februari 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in The Hawthorns in West Bromwich.

Via de West Bromwich Albion - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing West Bromwich Albion - Southampton (0-2)

Het Championship duel tussen West Bromwich Albion en Southampton is onder leiding van scheidsrechter Samuel Allison geëindigd in een 0-2 overwinning voor Southampton. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor Ryan Fraser in de 14e minuut, waardoor West Bromwich Albion met een man minder kwam te staan. In de 44e minuut was het Southampton dat via Brandon Thomas-Asante dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Samuel Allison. De eerste goal werd in de 73e minuut gemaakt door David Brooks waardoor Southampton met 0-2 aan de leiding kwam.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Southampton uiteindelijk een bescheiden 0-2 overwinning wist te boeken.

LIVE West Bromwich Albion - Southampton 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd West Bromwich Albion - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Rode kaart West Bromwich Albion Rode kaart voor Ryan Fraser Stuart Armstrong West Bromwich Albion 0-1
44' Doelpunt Southampton Doelpunt Brandon Thomas-Asante Southampton
45' Gele kaart West Bromwich Albion Gele kaart voor Carlos Corberán Vallet West Bromwich Albion
46' Wissel West Bromwich Albion Wissel Tom Fellows voor Brandon Thomas-Asante West Bromwich Albion
50' Gele kaart West Bromwich Albion Gele kaart voor Okay Yokuşlu West Bromwich Albion
55' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Will Smallbone Southampton
58' Wissel Southampton Wissel Joe Aribo voor Shea Charles Southampton
59' Wissel Southampton Wissel Samuel Edozie voor Ryan Fraser Southampton
64' Wissel West Bromwich Albion Wissel Callum Marshall voor John Swift West Bromwich Albion
65' Wissel West Bromwich Albion Wissel Adam Reach voor Mikey Johnston West Bromwich Albion
65' Wissel West Bromwich Albion Wissel Grady Diangana voor Jed Wallace West Bromwich Albion
68' Wissel Southampton Wissel David Brooks voor Adam Armstrong Southampton
73' Doelpunt Southampton Doelpunt David Brooks met assist van Samuel Edozie Southampton 0-2
81' Wissel West Bromwich Albion Wissel Nathaniel Chalobah voor Okay Yokuşlu West Bromwich Albion
82' Wissel Southampton Wissel Joe Rothwell voor Stuart Armstrong Southampton
82' Wissel Southampton Wissel Kamaldeen Sulemana voor Sékou Mara Southampton
Video hoogtepunten en samenvatting West Bromwich Albion - Southampton
Opstellingen West Bromwich Albion - Southampton
De opstellingen van West Bromwich Albion en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat West Bromwich Albion gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Southampton zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.