Nabeschouwing Hellas Verona - Empoli (3-4) || Coppa Italia 2021/2022

Woensdag 15 december 2021 - 15:00 uur

In de Coppa Italia 2021/2022 neemt Hellas Verona het woensdag 15 december 2021 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Marc'Antonio Bentegodi in Verona.

Via de Hellas Verona - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hellas Verona - Empoli (3-4)

Het Coppa Italia duel tussen Hellas Verona en Empoli is onder leiding van scheidsrechter Federico Dionisi geëindigd in een 3-4 overwinning voor Empoli. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door A. La Mantia, waarmee Empoli met 0-1 de leiding nam. Hellas Verona kwam in de 18e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Cancellieri, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Empoli vervolgens op 1-2. Het was L. Mancuso die vanaf 11 meter wist te scoren in de 66e minuut.

Na 70 minuten werd de voorsprong voor Empoli vergroot nadat L. Mancuso de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 74e minuut nadat N. Bajrami namens Empoli de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 86e minuut was het I. Ilic van Hellas Verona wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 2-4 scoorde. Namens Hellas Verona mocht A. Ragusa in de 88e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 3-4. Na 93 minuten moest A. La Mantia van Empoli van het veld vertrekken vanwege een rode kaart, waardoor Empoli de wedstrijd met 10 man moest vervolgen.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Federico Dionisi bij een 3-4 eindstand in het voordeel van Empoli.

LIVE Hellas Verona - Empoli 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hellas Verona - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Wissel Empoli Wissel L. Stulac voor N. Haas Empoli
15' Doelpunt Empoli Doelpunt A. La Mantia Empoli 0-1
18' Doelpunt Hellas Verona Doelpunt M. Cancellieri met assist van D. Bessa Hellas Verona 1-1
26' VAR: Afgekeurd doelpunt L. Mancuso Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel L. Mancuso Empoli
38' Gele kaart Empoli Gele kaart voor L. Stulac Empoli
49' Gele kaart Empoli Gele kaart voor S. Romagnoli Empoli
66' Penalty Empoli Penalty L. Mancuso Empoli 1-2
69' Wissel Hellas Verona Wissel M. Florio voor K. Lasagna Hellas Verona
69' Wissel Hellas Verona Wissel I. Ilic voor M. Veloso Hellas Verona
70' Doelpunt Empoli Doelpunt L. Mancuso Empoli 1-3
74' Doelpunt Empoli Doelpunt N. Bajrami met assist van A. La Mantia Empoli 1-4
78' Wissel Empoli Wissel L. Henderson voor F. Bandinelli Empoli
78' Wissel Empoli Wissel S. Ricci voor L. Stulac Empoli
85' Wissel Hellas Verona Wissel A. Tameze voor K. Ruegg Hellas Verona
85' Wissel Hellas Verona Wissel F. Terracciano voor D. Bessa Hellas Verona
86' Doelpunt Hellas Verona Doelpunt I. Ilic Hellas Verona 2-4
87' Wissel Empoli Wissel P. Cutrone voor N. Bajrami Empoli
88' Doelpunt Hellas Verona Doelpunt A. Ragusa met assist van I. Ilic Hellas Verona 3-4
91' Gele kaart Hellas Verona Gele kaart voor B. Sutalo Hellas Verona
92' Gele kaart Hellas Verona Gele kaart voor M. Hongla Hellas Verona
92' Gele kaart Empoli Gele kaart voor P. Cutrone Empoli
93' Rode kaart Empoli Rode kaart voor A. La Mantia Empoli
Video hoogtepunten en samenvatting Hellas Verona - Empoli
Opstellingen Hellas Verona - Empoli
De opstellingen van Hellas Verona en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hellas Verona gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Empoli zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Aurelio Andreazzoli
Voorbeschouwing Hellas Verona - Empoli

Hellas Verona en Empoli spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Coppa Italia. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Federico Dionisi en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Hellas Verona en Empoli elkaar treffen in de Coppa Italia.