Nabeschouwing Atalanta - Fiorentina (4-1) || Coppa Italia 2023/2024

Woensdag 24 april 2024 - 21:00 uur

In de Coppa Italia 2023/2024 neemt Atalanta het woensdag 24 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Gewiss Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Fiorentina (4-1)

Het Coppa Italia duel tussen Atalanta en Fiorentina is onder leiding van scheidsrechter Federico La Penna geëindigd in een 4-1 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Teun Koopmeiners, waarmee Atalanta met 1-0 de leiding nam. In de 53e minuut moest Nikola Milenković van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Federico La Penna een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Fiorentina verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Lucas Martínez Quarta namens Fiorentina in de 68e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 75e minuut was het Atalanta dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Gianluca Scamacca. Na 94 minuten werd de voorsprong voor Atalanta vergroot nadat Ademola Lookman de 3-1 wist te scoren. In de 98e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het Mario Pasalic die namens Atalanta het net wist te raken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Federico La Penna bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Atalanta.

LIVE Atalanta - Fiorentina 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Atalanta Doelpunt Teun Koopmeiners Atalanta 1-0
15' VAR: Afgekeurd doelpunt Gianluca Scamacca Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding Gianluca Scamacca Atalanta
43' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Rolando Mandragora Fiorentina
53' Rode kaart Fiorentina Rode kaart voor Nikola Milenković Fiorentina
55' Wissel Fiorentina Wissel Lucas Martínez Quarta voor Andrea Belotti Fiorentina
56' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Sead Kolasinac Atalanta
60' Wissel Fiorentina Wissel Alfred Duncan voor Lucas Beltrán Fiorentina
68' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Lucas Martínez Quarta met assist van Cristiano Biraghi  Fiorentina 1-1
69' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Dodô Fiorentina
70' Wissel Atalanta Wissel Ademola Lookman voor Éderson Atalanta
70' Wissel Atalanta Wissel Mario Pasalic voor Sead Kolasinac Atalanta
74' Wissel Atalanta Wissel Aleksey Miranchuk voor Davide Zappacosta Atalanta
75' Doelpunt Atalanta Doelpunt Gianluca Scamacca met assist van Charles De Ketelaere  Atalanta 2-1
80' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Gianluca Scamacca Atalanta
83' Wissel Fiorentina Wissel Michael Kayode voor Dodô Fiorentina
83' Wissel Fiorentina Wissel Pietro Comuzzo voor Rolando Mandragora Fiorentina
83' Wissel Fiorentina Wissel Jonathan Ikoné voor Christian Kouamé Fiorentina
94' Doelpunt Atalanta Doelpunt Ademola Lookman Atalanta 3-1
98' Doelpunt Atalanta Doelpunt Mario Pasalic met assist van Ademola Lookman Atalanta 4-1
96' Ademola Lookman Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Fiorentina
Opstellingen Atalanta - Fiorentina
De opstellingen van Atalanta en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Gian Piero Gasperini
Voorbeschouwing Atalanta - Fiorentina

Atalanta en Fiorentina spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Coppa Italia. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Federico La Penna en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Fiorentina in de Coppa Italia vond plaats op 3 april 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fiorentina. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide teams is Fiorentina favoriet. 3 keer wist de ploeg van Atalanta te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Atalanta. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.