Nabeschouwing Genoa - Sampdoria (1-1) (5-6 na strafschoppen) || Coppa Italia 2024/2025

Woensdag 25 september 2024 - 21:00 uur

In de Coppa Italia 2024/2025 neemt Genoa het woensdag 25 september 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Sampdoria. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Genoa - Sampdoria live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genoa - Sampdoria (1-1) (5-6 na strafschoppen)

Het Coppa Italia duel tussen Genoa en Sampdoria is onder leiding van scheidsrechter Federico La Penna geëindigd in een overwinning voor Sampdoria. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Sampdoria het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 5-6 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Andrea Pinamonti, waarmee Genoa met 1-0 de leiding nam. Lange tijd leek het erop dat Sampdoria het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 83e minuut was het namelijk Fabio Borini die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. Omdat er ook na de extra tijd geen winnaar aangewezen kon worden, moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen. In de 92e minuut moest Sampdoria verder met een man minder nadat Simone Romagnoli een rode kaart had gekregen. Het lukte Genoa in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 5-6 score in het voordeel van Sampdoria, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Genoa - Sampdoria 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genoa - Sampdoria teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Genoa Doelpunt Andrea Pinamonti met assist van Milan Badelj Genoa 1-0
33' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor Antonino La Gumina Sampdoria
36' Gele kaart Genoa Gele kaart voor Milan Badelj Genoa
36' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor Nicholas Ioannou Sampdoria
42' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor Fabio Depaoli Sampdoria
48' Gele kaart Genoa Gele kaart voor Vitinha Genoa
54' Wissel Genoa Wissel Alessandro Zanoli voor Stefano Sabelli Genoa
55' Wissel Genoa Wissel Alan Matturro voor Aarón Martín Genoa
56' Gele kaart Genoa Gele kaart voor Mattia Bani Genoa
63' Wissel Sampdoria Wissel Antonio Barreca voor Nicholas Ioannou Sampdoria
63' Wissel Sampdoria Wissel Leonardo Benedetti voor Ebenezer Akinsanmiro Sampdoria
63' Wissel Sampdoria Wissel Gennaro Tutino voor Massimo Coda Sampdoria
64' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor Ronaldo Vieira Sampdoria
65' Wissel Genoa Wissel Fabio Miretti voor Vitinha Genoa
70' Gele kaart Genoa Gele kaart voor Johan Vásquez Genoa
71' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor Leonardo Benedetti Sampdoria
76' Wissel Sampdoria Wissel Fabio Borini voor Antonino La Gumina Sampdoria
76' Wissel Sampdoria Wissel Nikola Sekulov voor Ronaldo Vieira Sampdoria
80' Wissel Genoa Wissel Emil Bohinen voor Milan Badelj Genoa
80' Wissel Genoa Wissel David Ankeye voor Andrea Pinamonti Genoa
82' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor Melle Meulensteen Sampdoria
83' Doelpunt Sampdoria Doelpunt Fabio Borini met assist van Bartosz Bereszyński Sampdoria 1-1
92' Rode kaart Sampdoria Rode kaart voor Simone Romagnoli Sampdoria
1' Penalty gemist in shootout Genoa Penalty gemist in shootout Fabio Miretti Genoa 0-0
2' Penalty gescoord in shootout Sampdoria Penalty gescoord in shootout Fabio Borini Sampdoria 0-1
3' Penalty gescoord in shootout Genoa Penalty gescoord in shootout Mattia Bani Genoa 1-1
4' Penalty gescoord in shootout Sampdoria Penalty gescoord in shootout Bartosz Bereszyński Sampdoria 1-2
5' Penalty gescoord in shootout Genoa Penalty gescoord in shootout Emil Bohinen Genoa 2-2
6' Penalty gemist in shootout Sampdoria Penalty gemist in shootout Leonardo Benedetti Sampdoria 2-2
7' Penalty gescoord in shootout Genoa Penalty gescoord in shootout Johan Vásquez Genoa 3-2
8' Penalty gescoord in shootout Sampdoria Penalty gescoord in shootout Fabio Depaoli Sampdoria 3-3
9' Penalty gescoord in shootout Genoa Penalty gescoord in shootout Alessandro Vogliacco Genoa 4-3
10' Penalty gescoord in shootout Sampdoria Penalty gescoord in shootout Gennaro Tutino Sampdoria 4-4
11' Penalty gescoord in shootout Genoa Penalty gescoord in shootout Morten Frendrup Genoa 5-4
12' Penalty gescoord in shootout Sampdoria Penalty gescoord in shootout Nikola Sekulov Sampdoria 5-5
13' Penalty gemist in shootout Genoa Penalty gemist in shootout Alessandro Zanoli Genoa 5-5
14' Penalty gescoord in shootout Sampdoria Penalty gescoord in shootout Antonio Barreca Sampdoria 5-6
Video hoogtepunten en samenvatting Genoa - Sampdoria
Opstellingen Genoa - Sampdoria
De opstellingen van Genoa en Sampdoria zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genoa gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Sampdoria zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Genoa - Sampdoria

Genoa en Sampdoria spelen tegen elkaar in seizoen 2024/2025 van de Coppa Italia. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Federico La Penna en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genoa en Sampdoria in de Coppa Italia vond plaats op 26 november 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Genoa. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Genoa favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Sampdoria slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.