Nabeschouwing Waasland-Beveren - Westerlo (2-1) || Eerste Divisie B 2021/2022

Zondag 30 januari 2022 - 16:00 uur

In de Eerste Divisie B 2021/2022 neemt Waasland-Beveren het zondag 30 januari 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Westerlo. De wedstrijd wordt gespeeld in Freethiel-Stadion in Beveren-Waas.

Via de Waasland-Beveren - Westerlo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Waasland-Beveren - Westerlo (2-1)

Het Eerste Divisie B duel tussen Waasland-Beveren en Westerlo is onder leiding van scheidsrechter Wesli De Cremer geëindigd in een 2-1 overwinning voor Waasland-Beveren. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door L. Bertone, waarmee Waasland-Beveren met 1-0 de leiding nam. Waasland-Beveren vergrootte in de 61e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Maderner op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 74e minuut wist Westerlo de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via L. Van Eenoo. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Westerlo kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wesli De Cremer, waardoor Waasland-Beveren dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Waasland-Beveren - Westerlo 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Waasland-Beveren - Westerlo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor P. Perdichizzi Westerlo
29' Doelpunt Waasland-Beveren Doelpunt L. Bertone met assist van T. Reyners Waasland-Beveren 1-0
43' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor D. Tshimanga Waasland-Beveren
57' Wissel Westerlo Wissel M. de Cuyper voor K. Vaesen Westerlo
61' Doelpunt Waasland-Beveren Doelpunt D. Maderner met assist van L. Verstraete Waasland-Beveren 2-0
62' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor D. Maderner Waasland-Beveren
62' Wissel Westerlo Wissel T. Van den Keybus voor O. K. Guctekin Westerlo
62' Wissel Westerlo Wissel T. Persyn voor J. Bernat Westerlo
74' Doelpunt Westerlo Doelpunt L. Van Eenoo Westerlo 2-1
75' Wissel Waasland-Beveren Wissel A. Balde voor T. Reyners Waasland-Beveren
80' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor A. Balde Waasland-Beveren
83' Wissel Westerlo Wissel F. Goure voor E. Daci Westerlo
84' Wissel Westerlo Wissel L. Seydoux voor K. Mabea Westerlo
Video hoogtepunten en samenvatting Waasland-Beveren - Westerlo
Opstellingen Waasland-Beveren - Westerlo
De opstellingen van Waasland-Beveren en Westerlo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Waasland-Beveren - Westerlo

Waasland-Beveren en Westerlo treffen elkaar in de 18e speelronde van de Eerste Divisie B van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Wesli De Cremer en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Waasland-Beveren en Westerlo in de Eerste Divisie B vond plaats op 7 november 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Westerlo favoriet. 1 keer wist de ploeg van Waasland-Beveren te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Waasland-Beveren. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Waasland-Beveren 0
Winst Westerlo 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Waasland-Beveren op een 2e positie staat, terwijl we Westerlo terugvinden op de 1e plaats.