Nabeschouwing Dender - Waasland-Beveren (0-3) || Eerste Divisie B 2022/2023

Vrijdag 7 oktober 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie B 2022/2023 neemt Dender het vrijdag 7 oktober 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Waasland-Beveren. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Roystadion in Denderleeuw.

Via de Dender - Waasland-Beveren live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dender - Waasland-Beveren (0-3)

Het Eerste Divisie B duel tussen Dender en Waasland-Beveren is onder leiding van scheidsrechter Quentin Pirard geëindigd in een 0-3 overwinning voor Waasland-Beveren. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Waasland-Beveren kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van T. Barry. In de 39e minuut moest K. Cools van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Quentin Pirard een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Dender verder met een speler minder. Door een benutte penalty kwam Waasland-Beveren vervolgens op 0-2. Het was Lucas Ribeiro Costa die vanaf 11 meter wist te scoren in de 41e minuut.

In de 85e minuut volgde een derde treffer van Waasland-Beveren, waarmee T. Barry zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Quentin Pirard, waardoor Waasland-Beveren dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Dender - Waasland-Beveren 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dender - Waasland-Beveren teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Gele kaart Dender Gele kaart voor V. Dubko Dender
5' Doelpunt Waasland-Beveren Doelpunt T. Barry met assist van T. Ismaheel Waasland-Beveren 0-1
24' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor Everton Luiz Waasland-Beveren
39' Rode kaart Dender Rode kaart voor K. Cools Dender
41' Penalty Waasland-Beveren Penalty Lucas Ribeiro Costa Waasland-Beveren 0-2
46' Wissel Dender Wissel J. Van Oudenhove voor V. Dubko Dender
52' Wissel Waasland-Beveren Wissel D. Tshimanga voor A. Corryn Waasland-Beveren
59' Wissel Waasland-Beveren Wissel S. Coopman voor K. Hoggas Waasland-Beveren
60' Wissel Waasland-Beveren Wissel M. Fall voor Everton Luiz Waasland-Beveren
66' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor M. Fall Waasland-Beveren
69' Wissel Dender Wissel O. Myny voor M. Lallemand Dender
78' Wissel Dender Wissel R. MBarki voor N. Rajsel Dender
85' Doelpunt Waasland-Beveren Doelpunt T. Barry Waasland-Beveren 0-3
86' Wissel Dender Wissel Z. Atteri voor L. Hens Dender
86' Wissel Dender Wissel J. Rowell voor T. Çukur Dender
89' Wissel Waasland-Beveren Wissel T. Wolff voor T. Barry Waasland-Beveren
89' Wissel Waasland-Beveren Wissel C. Kablan voor T. Ismaheel Waasland-Beveren
Video hoogtepunten en samenvatting Dender - Waasland-Beveren
Opstellingen Dender - Waasland-Beveren

Voorbeschouwing Dender - Waasland-Beveren

Dender en Waasland-Beveren treffen elkaar in de 8e speelronde van de Eerste Divisie B van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Quentin Pirard en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Dender en Waasland-Beveren in de Eerste Divisie B vond plaats op 10 maart 2012 en dat duel eindigde in een overwinning voor Waasland-Beveren. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is Waasland-Beveren favoriet. 4 keer wist de ploeg van Dender te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Dender. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Dender 2
Winst Waasland-Beveren 4
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Dender op een 10e positie staat, terwijl we Waasland-Beveren terugvinden op de 3e plaats.