Nabeschouwing RWDM - Waasland-Beveren (3-1) || Eerste Divisie B 2022/2023

Zondag 23 oktober 2022 - 16:00 uur

In de Eerste Divisie B 2022/2023 neemt RWDM het zondag 23 oktober 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Waasland-Beveren. De wedstrijd wordt gespeeld in Edmond Machtens-Stadion in Bruxelles.

Via de RWDM - Waasland-Beveren live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RWDM - Waasland-Beveren (3-1)

Het Eerste Divisie B duel tussen RWDM en Waasland-Beveren is onder leiding van scheidsrechter Matonga Simonini geëindigd in een 3-1 overwinning voor RWDM. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door Barreto, waarmee RWDM met 1-0 de leiding nam. In de 31e minuut kreeg Barreto van RWDM voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor RWDM de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep RWDM via een goal van Y. Challouk in de 50e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Na 64 minuten was het J. van Damme die de bal in eigen doel werkte, waardoor RWDM op 3-0 kwam te staan. Na 83 minuten deed K. Hoggas iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Waasland-Beveren werd verkleind tot 3-1.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor RWDM.

LIVE RWDM - Waasland-Beveren 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RWDM - Waasland-Beveren teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Gele kaart RWDM Gele kaart voor Barreto RWDM
16' Doelpunt RWDM Doelpunt Barreto met assist van B. Smeets RWDM 1-0
31' Tweede gele kaart RWDM Tweede gele kaart voor Barreto RWDM
31' Gele kaart RWDM Gele kaart voor B. Smeets RWDM
42' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor D. Wuytens Waasland-Beveren
46' Wissel RWDM Wissel A. De Sart voor B. Smeets RWDM
46' Wissel Waasland-Beveren Wissel C. Kablan voor D. Wuytens Waasland-Beveren
50' Doelpunt RWDM Doelpunt Y. Challouk met assist van Y. Vorogovskiy RWDM 2-0
52' Wissel Waasland-Beveren Wissel T. Barry voor A. Corryn Waasland-Beveren
55' Wissel RWDM Wissel M. Biron voor L. Plange RWDM
62' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor T. Ismaheel Waasland-Beveren
64' Eigen doelpunt RWDM Eigen doelpunt J. van Damme RWDM 3-0
73' Wissel Waasland-Beveren Wissel S. Coopman voor D. Mbokani Waasland-Beveren
73' Wissel Waasland-Beveren Wissel M. Fall voor J. van Damme Waasland-Beveren
80' Wissel RWDM Wissel I. Sankhon voor Z. El Ouahdi RWDM
83' Doelpunt Waasland-Beveren Doelpunt K. Hoggas met assist van S. Coopman Waasland-Beveren 3-1
83' Wissel Waasland-Beveren Wissel T. Wolff voor L. Costa Waasland-Beveren
85' Gele kaart RWDM Gele kaart voor A. De Sart RWDM
89' Wissel RWDM Wissel I. Botella voor Y. Challouk RWDM
Video hoogtepunten en samenvatting RWDM - Waasland-Beveren
Opstellingen RWDM - Waasland-Beveren
De opstellingen van RWDM en Waasland-Beveren zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing RWDM - Waasland-Beveren

RWDM en Waasland-Beveren treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eerste Divisie B van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Matonga Simonini en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen RWDM en Waasland-Beveren in de Eerste Divisie B vond plaats op 9 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor RWDM. Op basis van de afgelopen 4 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel RWDM als Waasland-Beveren wisten 2 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Winst RWDM 2
Winst Waasland-Beveren 2
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel RWDM op een 6e positie staat, terwijl we Waasland-Beveren terugvinden op de 1e plaats.