Nabeschouwing Waasland-Beveren - Royal Excel Mouscron (2-0) || Eerste Divisie B 2021/2022

Zondag 17 april 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie B 2021/2022 neemt Waasland-Beveren het zondag 17 april 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Royal Excel Mouscron. De wedstrijd wordt gespeeld in Freethiel-Stadion in Beveren-Waas.

Via de Waasland-Beveren - Royal Excel Mouscron live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Waasland-Beveren - Royal Excel Mouscron (2-0)

Het Eerste Divisie B duel tussen Waasland-Beveren en Royal Excel Mouscron is onder leiding van scheidsrechter Wim Smet geëindigd in een 2-0 overwinning voor Waasland-Beveren. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 56 minuten. D. Maderner maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Waasland-Beveren vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Een ongelukkig eigen doelpunt van W. Simba zorgde ervoor dat Waasland-Beveren op 2-0 kwam te staan in de 71e minuut.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Waasland-Beveren.

LIVE Waasland-Beveren - Royal Excel Mouscron 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Waasland-Beveren - Royal Excel Mouscron teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Gele kaart Royal Excel Mouscron Gele kaart voor W. Simba Royal Excel Mouscron
46' Wissel Royal Excel Mouscron Wissel M. Delavalee voor P. Mandanda Royal Excel Mouscron
56' Penalty Waasland-Beveren Penalty D. Maderner Waasland-Beveren 1-0
57' Wissel Waasland-Beveren Wissel T. Reyners voor A. Al Badaoui Waasland-Beveren
57' Wissel Waasland-Beveren Wissel J. Schryvers voor K. Hoggas Waasland-Beveren
57' Wissel Waasland-Beveren Wissel J. Mertens voor J. Buus Waasland-Beveren
61' Wissel Royal Excel Mouscron Wissel V. Postolachi voor E. Nzau-Mavinga Royal Excel Mouscron
66' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor J. Schryvers Waasland-Beveren
68' Wissel Royal Excel Mouscron Wissel T. Robert voor M. Laloux Royal Excel Mouscron
71' Eigen doelpunt Waasland-Beveren Eigen doelpunt W. Simba Waasland-Beveren 2-0
77' Wissel Waasland-Beveren Wissel M. Trari voor L. Costa Waasland-Beveren
82' Gele kaart Royal Excel Mouscron Gele kaart voor J. Bourdouxhe Royal Excel Mouscron
84' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor D. Tshimanga Waasland-Beveren
84' Wissel Royal Excel Mouscron Wissel N. Mayoka-Tika voor I. Sow Royal Excel Mouscron
89' Wissel Waasland-Beveren Wissel E. Omondi voor D. Tshimanga Waasland-Beveren
Video hoogtepunten en samenvatting Waasland-Beveren - Royal Excel Mouscron
Opstellingen Waasland-Beveren - Royal Excel Mouscron

Voorbeschouwing Waasland-Beveren - Royal Excel Mouscron

Waasland-Beveren en Royal Excel Mouscron treffen elkaar in de 28e speelronde van de Eerste Divisie B van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Wim Smet en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Waasland-Beveren en Royal Excel Mouscron in de Eerste Divisie B vond plaats op 5 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Royal Excel Mouscron. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Royal Excel Mouscron favoriet. 2 keer wist de ploeg van Waasland-Beveren te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Waasland-Beveren. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Waasland-Beveren 1
Winst Royal Excel Mouscron 2
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Waasland-Beveren op een 4e positie staat, terwijl we Royal Excel Mouscron terugvinden op de 7e plaats.