Nabeschouwing FC Volendam - RKC Waalwijk (1-0) || Eerste Divisie 2018/2019

Vrijdag 5 oktober 2018 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2018/2019 neemt FC Volendam het vrijdag 5 oktober 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Kras Stadion in Volendam.

Via de FC Volendam - RKC Waalwijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Volendam - RKC Waalwijk (1-0)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Volendam en RKC Waalwijk is onder leiding van scheidsrechter Alex Bos geëindigd in een 1-0 overwinning voor FC Volendam. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door C. Peters, waarmee FC Volendam met 1-0 de leiding nam. In de 66e minuut kreeg I. van Weert van RKC Waalwijk voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor RKC Waalwijk de resterende minuten met een man minder moest volbrengen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van FC Volendam.

LIVE FC Volendam - RKC Waalwijk 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Volendam - RKC Waalwijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt FC Volendam Doelpunt C. Peters met assist van J. Vlak FC Volendam 1-0
40' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor I. van Weert RKC Waalwijk
46' Wissel RKC Waalwijk Wissel M. Meulensteen voor J. Lammers RKC Waalwijk
46' Wissel RKC Waalwijk Wissel A. Tahiri voor H. Mulder RKC Waalwijk
66' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor A. Berenstein FC Volendam
66' Tweede gele kaart RKC Waalwijk Tweede gele kaart voor I. van Weert RKC Waalwijk
66' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor E. Vaessen RKC Waalwijk
69' Wissel RKC Waalwijk Wissel G. Ndefe voor J. Koenraad RKC Waalwijk
70' Wissel FC Volendam Wissel B. Deul voor C. Peters FC Volendam
75' Wissel FC Volendam Wissel T. ten Den voor E. Stroo FC Volendam
Video hoogtepunten en samenvatting FC Volendam - RKC Waalwijk
Opstellingen FC Volendam - RKC Waalwijk
De opstellingen van FC Volendam en RKC Waalwijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing FC Volendam - RKC Waalwijk

FC Volendam en RKC Waalwijk treffen elkaar in de 8e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alex Bos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Volendam en RKC Waalwijk in de Eerste Divisie vond plaats op 13 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor RKC Waalwijk. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is FC Volendam favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl RKC Waalwijk slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Volendam 6
Winst RKC Waalwijk 3
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Volendam op een 19e positie staat, terwijl we RKC Waalwijk terugvinden op de 14e plaats.