Nabeschouwing RKC Waalwijk - Jong Ajax (4-1) || Eerste Divisie 2018/2019

Vrijdag 18 januari 2019 - 20:00 uur



In de Eerste Divisie 2018/2019 neemt RKC Waalwijk het vrijdag 18 januari 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Via de RKC Waalwijk - Jong Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RKC Waalwijk - Jong Ajax (4-1)

Het Eerste Divisie duel tussen RKC Waalwijk en Jong Ajax is onder leiding van scheidsrechter Alex Bos geëindigd in een 4-1 overwinning voor RKC Waalwijk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door S. Sow, waarmee RKC Waalwijk met 1-0 de leiding nam. RKC Waalwijk vergrootte in de 29e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Tahiri op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 31e minuut volgde een derde treffer van RKC Waalwijk, waarmee S. Sow zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam RKC Waalwijk geen gas terug, waardoor in de 35e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van S. Spierings. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 71e minuut wist S. Botman namens Jong Ajax de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Alex Bos en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van RKC Waalwijk.

Wedstrijdstatistieken RKC Waalwijk - Jong Ajax
Goals
4
1
Balbezit
42%
58%
Gele kaarten
2
1
Schoten totaal
9
6
Schoten op doel
7
1
Aanvallen
90
91
Gevaarlijke aanvallen
44
76
Corners
4
10
Wissels
3
3
LIVE RKC Waalwijk - Jong Ajax 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - Jong Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
22' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt S. Sow RKC Waalwijk 1-0
29' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt A. Tahiri met assist van D. Seys RKC Waalwijk 2-0
31' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt S. Sow met assist van S. Spierings RKC Waalwijk 3-0
35' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt S. Spierings met assist van E. Hansson RKC Waalwijk 4-0
46' Wissel Jong Ajax Wissel N. Kühn voor N. Lang Jong Ajax
46' Wissel Jong Ajax Wissel T. Bijleveld voor J. Ekkelenkamp Jong Ajax
59' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor D. Seys RKC Waalwijk
68' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor N. Bakboord Jong Ajax
69' Wissel Jong Ajax Wissel D. Solomons voor N. Bakboord Jong Ajax
71' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt S. Botman Jong Ajax 4-1
73' Wissel RKC Waalwijk Wissel H. Mulder voor D. Rienstra RKC Waalwijk
73' Wissel RKC Waalwijk Wissel D. Maatsen voor D. Seys RKC Waalwijk
86' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor S. Spierings RKC Waalwijk
93' Wissel RKC Waalwijk Wissel R. Bergkamp voor S. Sow RKC Waalwijk
Video hoogtepunten en samenvatting RKC Waalwijk - Jong Ajax
Opstellingen RKC Waalwijk - Jong Ajax
De opstellingen van RKC Waalwijk en Jong Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Basiselftal RKC Waalwijk
# Speler Pos.
1 Kees Heemskerk K
4 Henrico Drost V
5 Paul Quasten V
2 Juriën Gaari V
6 Daan Rienstra M
10 Stijn Spierings M
11 Emil Hansson M
3 Melle Meulensteen M
8 Anas Tahiri A
7 Dylan Seys A
9 Sylla Sow A
Wissels RKC Waalwijk
# Speler Pos.
13 Jordy Zielschot K
17 Jan Lammers V
14 Gigli Ndefe V
19 Hans Jorge Mulder M
18 Saïd Bakari M
12 Ezra Walian A
15 Darren Maatsen A
16 Roland Bergkamp A
Voorbeschouwing RKC Waalwijk - Jong Ajax

RKC Waalwijk en Jong Ajax treffen elkaar in de 21e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alex Bos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen RKC Waalwijk en Jong Ajax in de Eerste Divisie vond plaats op 19 oktober 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Jong Ajax. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is Jong Ajax favoriet. 5 keer wist de ploeg van RKC Waalwijk te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor RKC Waalwijk. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst RKC Waalwijk 1
Winst Jong Ajax 5
Gelijkspel 3
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel RKC Waalwijk op een 12e positie staat, terwijl we Jong Ajax terugvinden op de 8e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.

Tags
RKC Waalwijk - Jong Ajax Opstelling RKC Waalwijk Opstelling Jong Ajax Live RKC Waalwijk - Jong Ajax Live RKC Waalwijk - Jong Ajax kijken RKC Waalwijk - Jong Ajax kijken Live RKC Waalwijk - Jong Ajax stream RKC Waalwijk - Jong Ajax Fox Sports Nabeschouwing RKC Waalwijk - Jong Ajax Uitslag RKC Waalwijk - Jong Ajax Statistieken RKC Waalwijk - Jong Ajax Eerste Divisie 2018/2019 RKC Waalwijk - Jong Ajax wedden RKC Waalwijk - Jong Ajax gokken RKC Waalwijk - Jong Ajax Unibet