Nabeschouwing Excelsior - Jong Ajax (1-3) || Eerste Divisie 2019/2020

Vrijdag 25 oktober 2019 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2019/2020 neemt Excelsior het vrijdag 25 oktober 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - Jong Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - Jong Ajax (1-3)

Het Eerste Divisie duel tussen Excelsior en Jong Ajax is onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank geëindigd in een 1-3 overwinning voor Jong Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door J. Ekkelenkamp, waarmee Jong Ajax met 0-1 de leiding nam. Jong Ajax vergrootte in de 53e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Traore op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 61e minuut kreeg S. Fischer van Excelsior voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Excelsior de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 71e minuut was het Excelsior dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van R. Vloet. Na 73 minuten werd de voorsprong voor Jong Ajax vergroot nadat L. Traore de 1-3 wist te scoren. Na 92 minuten werd opnieuw een speler van het veld gestuurd nadat N. Lang zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Jong Ajax.

LIVE Excelsior - Jong Ajax 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - Jong Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt J. Ekkelenkamp met assist van N. Lang Jong Ajax 0-1
37' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor L. Van Gelderen Jong Ajax
43' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor D. Haspolat Excelsior
46' Wissel Excelsior Wissel A. Mendes Moreira voor E. Omarsson Excelsior
46' Wissel Jong Ajax Wissel Q. Timber voor A. Mendez Jong Ajax
53' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt L. Traore Jong Ajax 0-2
54' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor R. van der Meer Excelsior
61' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor J. Timber Jong Ajax
61' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor S. Fischer Excelsior
61' Tweede gele kaart Excelsior Tweede gele kaart voor S. Fischer Excelsior
63' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor A. Mendes Moreira Excelsior
70' Wissel Jong Ajax Wissel J. Pynadath voor E. Llansana Jong Ajax
71' Doelpunt Excelsior Doelpunt R. Vloet Excelsior 1-2
73' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt L. Traore met assist van J. Pynadath Jong Ajax 1-3
77' Wissel Excelsior Wissel T. Oude Kotte voor S. Meijer Excelsior
77' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor N. Lang Jong Ajax
78' Wissel Jong Ajax Wissel M. De Waal voor L. Traore Jong Ajax
88' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor B. Kemper Jong Ajax
92' Tweede gele kaart Jong Ajax Tweede gele kaart voor N. Lang Jong Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - Jong Ajax
Opstellingen Excelsior - Jong Ajax
De opstellingen van Excelsior en Jong Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Excelsior - Jong Ajax

Excelsior en Jong Ajax treffen elkaar in de 12e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Erwin Blank en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en Jong Ajax in de Eerste Divisie vond plaats op 18 april 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor Excelsior. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Excelsior favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Jong Ajax slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Excelsior 2
Winst Jong Ajax 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Excelsior op een 5e positie staat, terwijl we Jong Ajax terugvinden op de 4e plaats.