Nabeschouwing Excelsior - Jong PSV (5-2) || Eerste Divisie 2019/2020

Vrijdag 27 september 2019 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2019/2020 neemt Excelsior het vrijdag 27 september 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - Jong PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - Jong PSV (5-2)

Het Eerste Divisie duel tussen Excelsior en Jong PSV is onder leiding van scheidsrechter Alex Bos geëindigd in een 5-2 overwinning voor Excelsior. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Excelsior kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van J. Fortes. Excelsior vergrootte in de 8e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Meijer op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 24e minuut volgde een derde treffer van Excelsior, waarmee D. Haspolat zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Excelsior geen gas terug, waardoor in de 29e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van S. Meijer. Na 63 minuten wist Jong PSV eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van R. Lauwers bracht het de achterstand terug tot 4-1. In de 65e minuut was het C. Ngonge van Jong PSV wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Namens Excelsior mocht J. Fortes in de 86e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Alex Bos bij een 5-2 eindstand in het voordeel van Excelsior.

LIVE Excelsior - Jong PSV 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - Jong PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Excelsior Doelpunt J. Fortes met assist van S. Fischer Excelsior 1-0
8' Doelpunt Excelsior Doelpunt S. Meijer met assist van S. Fischer Excelsior 2-0
24' Doelpunt Excelsior Doelpunt D. Haspolat Excelsior 3-0
29' Doelpunt Excelsior Doelpunt S. Meijer met assist van D. Haspolat Excelsior 4-0
46' Wissel Jong PSV Wissel S. Theunissen voor S. Sidibe Jong PSV
62' Wissel Excelsior Wissel E. Omarsson voor J. Zwarts Excelsior
63' Doelpunt Jong PSV Doelpunt R. Lauwers met assist van C. Ngonge Jong PSV 4-1
65' Doelpunt Jong PSV Doelpunt C. Ngonge met assist van S. Theunissen Jong PSV 4-2
74' Wissel Jong PSV Wissel B. Wallenburg voor R. Lauwers Jong PSV
84' Wissel Jong PSV Wissel O. Horvath voor R. Zeegers Jong PSV
86' Doelpunt Excelsior Doelpunt J. Fortes met assist van S. Horemans Excelsior 5-2
89' Wissel Excelsior Wissel K. Ebecilio voor R. Vloet Excelsior
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - Jong PSV
Opstellingen Excelsior - Jong PSV
De opstellingen van Excelsior en Jong PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Excelsior - Jong PSV

Excelsior en Jong PSV treffen elkaar in de 8e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alex Bos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en Jong PSV in de Eerste Divisie vond plaats op 26 januari 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor Excelsior. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Excelsior favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Jong PSV slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Excelsior 1
Winst Jong PSV 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Excelsior op een 5e positie staat, terwijl we Jong PSV terugvinden op de 20e plaats.