Nabeschouwing FC Den Bosch - Jong AZ (3-1) || Eerste Divisie 2018/2019

Vrijdag 28 september 2018 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2018/2019 neemt FC Den Bosch het vrijdag 28 september 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vliert in Den Bosch.

Via de FC Den Bosch - Jong AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Den Bosch - Jong AZ (3-1)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Den Bosch en Jong AZ is onder leiding van scheidsrechter Laurens Gerrets geëindigd in een 3-1 overwinning voor FC Den Bosch. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door R. Sappinen, waarmee FC Den Bosch met 1-0 de leiding nam. FC Den Bosch vergrootte in de 58e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Blummel op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 75e minuut volgde een derde treffer van FC Den Bosch, waarmee I. Oulad Omar zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 87 minuten deed F. Druijf iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Jong AZ werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor Jong AZ echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor FC Den Bosch.

LIVE FC Den Bosch - Jong AZ 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Den Bosch - Jong AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt R. Sappinen FC Den Bosch 1-0
41' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor D. Verbeek FC Den Bosch
41' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor M. Hoedemakers Jong AZ
46' Wissel FC Den Bosch Wissel L. Väisänen voor S. Velkov FC Den Bosch
46' Wissel FC Den Bosch Wissel I. Oulad Omar voor A. Gashi FC Den Bosch
58' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt S. Blummel met assist van D. Verbeek FC Den Bosch 2-0
67' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor H. Weigelt Jong AZ
70' Wissel Jong AZ Wissel M. Kaandorp voor V. Dekker Jong AZ
70' Wissel Jong AZ Wissel J. Duin voor K. Goudmijn Jong AZ
75' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt I. Oulad Omar FC Den Bosch 3-0
76' Wissel FC Den Bosch Wissel J. Marchioni voor D. Verbeek FC Den Bosch
87' Doelpunt Jong AZ Doelpunt F. Druijf Jong AZ 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting FC Den Bosch - Jong AZ
Opstellingen FC Den Bosch - Jong AZ
De opstellingen van FC Den Bosch en Jong AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing FC Den Bosch - Jong AZ

FC Den Bosch en Jong AZ treffen elkaar in de 7e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Laurens Gerrets en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Den Bosch en Jong AZ in de Eerste Divisie vond plaats op 22 januari 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Jong AZ favoriet. 1 keer wist de ploeg van FC Den Bosch te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor FC Den Bosch. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Den Bosch 0
Winst Jong AZ 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Den Bosch op een 13e positie staat, terwijl we Jong AZ terugvinden op de 15e plaats.