Nabeschouwing FC Eindhoven - FC Dordrecht (5-1) || Eerste Divisie 2019/2020

Vrijdag 16 augustus 2019 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2019/2020 neemt FC Eindhoven het vrijdag 16 augustus 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Dordrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Louwers Stadion in Eindhoven.

Via de FC Eindhoven - FC Dordrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Eindhoven - FC Dordrecht (5-1)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Eindhoven en FC Dordrecht is onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij geëindigd in een 5-1 overwinning voor FC Eindhoven. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 45e minuut door M. Lopes, waarmee FC Eindhoven met 1-0 de leiding nam. FC Eindhoven vergrootte in de 55e minuut de voorsprong nadat het via een goal van B. van den Boomen op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 62e minuut volgde een derde treffer van FC Eindhoven, waarmee M. Lopes zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam FC Eindhoven geen gas terug, waardoor in de 70e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van J. Sleegers. De 5-0 voor FC Eindhoven volgde even later in de 81e minuut nadat M. Lopes namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 87e minuut en kwam op naam te staan van FC Dordrecht speler P. Marques, die daarmee tekende voor de 5-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Joey Kooij bij een 5-1 eindstand in het voordeel van FC Eindhoven.

LIVE FC Eindhoven - FC Dordrecht 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Eindhoven - FC Dordrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor J. van der Sande FC Eindhoven
27' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor T. Kok FC Dordrecht
31' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor J. Vicario FC Dordrecht
32' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor M. Peijnenburg FC Eindhoven
45' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt M. Lopes met assist van J. Sleegers FC Eindhoven 1-0
51' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor Ze Pedro FC Eindhoven
55' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt B. van den Boomen met assist van C. Seedorf FC Eindhoven 2-0
61' Wissel FC Dordrecht Wissel Q. Hogesteger voor J. Vicario FC Dordrecht
62' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt M. Lopes met assist van J. Sleegers FC Eindhoven 3-0
63' Wissel FC Eindhoven Wissel V. Vermeulen voor Ze Pedro FC Eindhoven
65' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor P. Marques FC Dordrecht
70' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt J. Sleegers met assist van J. van der Sande FC Eindhoven 4-0
72' Wissel FC Dordrecht Wissel D. Green voor T. Kok FC Dordrecht
72' Wissel FC Eindhoven Wissel S. Bourard voor K. de Rooij FC Eindhoven
77' Wissel FC Eindhoven Wissel R. Cicilia voor J. van der Sande FC Eindhoven
81' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt M. Lopes met assist van J. Sleegers FC Eindhoven 5-0
85' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor V. Vermeulen FC Eindhoven
87' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt P. Marques met assist van J. Schuurman FC Dordrecht 5-1
Video hoogtepunten en samenvatting FC Eindhoven - FC Dordrecht
Opstellingen FC Eindhoven - FC Dordrecht
De opstellingen van FC Eindhoven en FC Dordrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing FC Eindhoven - FC Dordrecht

FC Eindhoven en FC Dordrecht treffen elkaar in de 2e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Joey Kooij en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Eindhoven en FC Dordrecht in de Eerste Divisie vond plaats op 22 maart 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Eindhoven. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide teams is FC Dordrecht favoriet. 14 keer wist de ploeg van FC Eindhoven te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor FC Eindhoven. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Eindhoven 7
Winst FC Dordrecht 14
Gelijkspel 5
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Eindhoven op een 5e positie staat, terwijl we FC Dordrecht terugvinden op de 18e plaats.