Nabeschouwing Jong Ajax - Sparta Rotterdam (2-0) || Eerste Divisie 2018/2019

Vrijdag 21 december 2018 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2018/2019 neemt Jong Ajax het vrijdag 21 december 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Jong Ajax - Sparta Rotterdam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong Ajax - Sparta Rotterdam (2-0)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong Ajax en Sparta Rotterdam is onder leiding van scheidsrechter Laurens Gerrets geëindigd in een 2-0 overwinning voor Jong Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door D. de Wit, waarmee Jong Ajax met 1-0 de leiding nam. Jong Ajax vergrootte in de 75e minuut de voorsprong nadat het via een goal van V. Černý op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Jong Ajax.

LIVE Jong Ajax - Sparta Rotterdam 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong Ajax - Sparta Rotterdam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt D. de Wit met assist van R. Gravenberch Jong Ajax 1-0
23' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor R. Drenthe Sparta Rotterdam
33' Wissel Jong Ajax Wissel T. Bijleveld voor J. Ekkelenkamp Jong Ajax
36' Wissel Sparta Rotterdam Wissel İ. Dervişoğlu voor G. Wijnaldum Sparta Rotterdam
46' Wissel Jong Ajax Wissel S. van Bladeren voor D. Kotarski Jong Ajax
71' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor İ. Dervişoğlu Sparta Rotterdam
73' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Y. El Kachati voor D. Wuytens Sparta Rotterdam
75' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt V. Černý met assist van S. Dest Jong Ajax 2-0
77' Wissel Jong Ajax Wissel A. Matusiwa voor D. de Wit Jong Ajax
83' Wissel Sparta Rotterdam Wissel T. Verhaar voor M. Rayhi Sparta Rotterdam
Video hoogtepunten en samenvatting Jong Ajax - Sparta Rotterdam
Opstellingen Jong Ajax - Sparta Rotterdam
De opstellingen van Jong Ajax en Sparta Rotterdam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Jong Ajax - Sparta Rotterdam

Jong Ajax en Sparta Rotterdam treffen elkaar in de 19e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Laurens Gerrets en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong Ajax en Sparta Rotterdam in de Eerste Divisie vond plaats op 11 april 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sparta Rotterdam. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide ploegen is Jong Ajax favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Sparta Rotterdam slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Jong Ajax 3
Winst Sparta Rotterdam 2
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong Ajax op een 8e positie staat, terwijl we Sparta Rotterdam terugvinden op de 1e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.