Nabeschouwing NEC - Jong AZ (3-1) || Eerste Divisie 2018/2019

Zondag 4 november 2018 - 14:30 uur

In de Eerste Divisie 2018/2019 neemt NEC het zondag 4 november 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Jong AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Goffertstadion in Nijmegen.

Via de NEC - Jong AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - Jong AZ (3-1)

Het Eerste Divisie duel tussen NEC en Jong AZ is onder leiding van scheidsrechter Richard Martens geëindigd in een 3-1 overwinning voor NEC. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door V. Dekker, waarmee Jong AZ met 0-1 de leiding nam. NEC kwam in de 59e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. van Eijden, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 83e minuut zette T. Overtoom zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee NEC de leiding in de wedstrijd nam.

Na 93 minuten werd de voorsprong voor NEC vergroot nadat P. Sabak de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor NEC.

LIVE NEC - Jong AZ 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - Jong AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Doelpunt Jong AZ Doelpunt V. Dekker met assist van F. Druijf Jong AZ 0-1
40' Gele kaart NEC Gele kaart voor M. Bossaerts NEC
42' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor T. Reijnders Jong AZ
50' Gele kaart NEC Gele kaart voor J. van den Berg NEC
53' Wissel Jong AZ Wissel J. Kramer voor P. Koopmeiners Jong AZ
53' Wissel NEC Wissel A. Achahbar voor K. Jansen NEC
58' Wissel NEC Wissel M. Ndayishimiye voor O. ter Haar Romeny NEC
59' Doelpunt NEC Doelpunt R. van Eijden NEC 1-1
67' Wissel Jong AZ Wissel J. Duin voor V. Dekker Jong AZ
67' Wissel Jong AZ Wissel J. de Haas voor M. Kaandorp Jong AZ
75' Wissel NEC Wissel P. Sabak voor J. Okita NEC
83' Doelpunt NEC Doelpunt T. Overtoom NEC 2-1
91' Gele kaart NEC Gele kaart voor S. Braken NEC
93' Doelpunt NEC Doelpunt P. Sabak met assist van S. Braken NEC 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - Jong AZ
Opstellingen NEC - Jong AZ
De opstellingen van NEC en Jong AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing NEC - Jong AZ

NEC en Jong AZ treffen elkaar in de 12e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Richard Martens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen NEC en Jong AZ in de Eerste Divisie vond plaats op 20 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is NEC favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Jong AZ slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst NEC 2
Winst Jong AZ 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel NEC op een 8e positie staat, terwijl we Jong AZ terugvinden op de 16e plaats.