Nabeschouwing Roda JC - Jong AZ (6-2) || Eerste Divisie 2018/2019

Vrijdag 25 januari 2019 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2018/2019 neemt Roda JC het vrijdag 25 januari 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

Via de Roda JC - Jong AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roda JC - Jong AZ (6-2)

Het Eerste Divisie duel tussen Roda JC en Jong AZ is onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom geëindigd in een 6-2 overwinning voor Roda JC. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Roda JC Kerkrade kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van H. Dijkhuizen. Roda JC Kerkrade vergrootte in de 4e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Engels op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 21e minuut volgde een derde treffer van Roda JC Kerkrade, waarmee M. Remans zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 23 minuten was het D. Werker die de bal in eigen doel werkte, waardoor Jong AZ op 3-1 kwam te staan. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 54e minuut nadat M. Remans namens Roda JC Kerkrade de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. In de 62e minuut was het L. Milts van Roda JC Kerkrade wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Vervolgens was de beurt weer aan Jong AZ om te scoren. In de 67e minuut zette T. Reijnders de stand op 5-2 in het voordeel van Jong AZ. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Roda JC Kerkrade. Het was L. Milts die in de 73e minuut de stand op 6-2 zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ingmar Oostrom en eindigde de wedstrijd dus met een 6-2 stand in het voordeel van Roda JC.

LIVE Roda JC - Jong AZ 6-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roda JC - Jong AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt H. Dijkhuizen Roda JC Kerkrade 1-0
4' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt M. Engels Roda JC Kerkrade 2-0
21' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt M. Remans met assist van M. Engels Roda JC Kerkrade 3-0
23' Eigen doelpunt Jong AZ Eigen doelpunt D. Werker Jong AZ 3-1
54' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt M. Remans Roda JC Kerkrade 4-1
59' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor N. Verburgh Roda JC Kerkrade
62' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt L. Milts met assist van M. Engels Roda JC Kerkrade 5-1
63' Wissel Jong AZ Wissel M. Taabouni voor K. Goudmijn Jong AZ
66' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel G. van Velzen voor N. Verburgh Roda JC Kerkrade
67' Doelpunt Jong AZ Doelpunt T. Reijnders met assist van J. Duin Jong AZ 5-2
73' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt L. Milts Roda JC Kerkrade 6-2
79' Wissel Jong AZ Wissel R. Sedláček voor M. Hoedemakers Jong AZ
82' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel B. Simakala voor M. Remans Roda JC Kerkrade
89' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor R. Sedláček Jong AZ
Video hoogtepunten en samenvatting Roda JC - Jong AZ
Opstellingen Roda JC - Jong AZ
De opstellingen van Roda JC en Jong AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Roda JC - Jong AZ

Roda JC en Jong AZ treffen elkaar in de 22e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ingmar Oostrom en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roda JC en Jong AZ in de Eerste Divisie vond plaats op 26 oktober 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.

Winst Roda JC 0
Winst Jong AZ 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roda JC op een 5e positie staat, terwijl we Jong AZ terugvinden op de 20e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.