Nabeschouwing SC Cambuur - Jong AZ (2-1) || Eerste Divisie 2018/2019

Vrijdag 24 augustus 2018 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2018/2019 neemt SC Cambuur het vrijdag 24 augustus 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Cambuurstadion in Leeuwarden.

Via de SC Cambuur - Jong AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Cambuur - Jong AZ (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen SC Cambuur en Jong AZ is onder leiding van scheidsrechter Christian Mulder geëindigd in een 2-1 overwinning voor SC Cambuur. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door J. Mathieu, waarmee SC Cambuur met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van F. Druijf in de 73e minuut zorgde er even later voor dat Jong AZ weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 74e minuut zette K. Rossi zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee SC Cambuur de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Christian Mulder, waardoor SC Cambuur dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE SC Cambuur - Jong AZ 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Cambuur - Jong AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor K. van Kippersluis SC Cambuur
27' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt J. Mathieu met assist van K. van Kippersluis SC Cambuur 1-0
29' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor M. Hoedemakers Jong AZ
60' Wissel Jong AZ Wissel M. Kaandorp voor V. Dekker Jong AZ
65' Wissel Jong AZ Wissel K. Koreniuk voor M. Hoedemakers Jong AZ
68' Wissel SC Cambuur Wissel A. Cigaņiks voor R. Maulun SC Cambuur
73' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor K. Schindler SC Cambuur
73' Penalty Jong AZ Penalty F. Druijf Jong AZ 1-1
74' Wissel SC Cambuur Wissel K. Rossi voor T. Conraad SC Cambuur
74' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt K. Rossi SC Cambuur 2-1
78' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor J. Mathieu SC Cambuur
82' Wissel Jong AZ Wissel J. Duin voor M. Savastano Jong AZ
89' Wissel SC Cambuur Wissel J. Calor voor J. Mathieu SC Cambuur
Video hoogtepunten en samenvatting SC Cambuur - Jong AZ
Opstellingen SC Cambuur - Jong AZ
De opstellingen van SC Cambuur en Jong AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing SC Cambuur - Jong AZ

SC Cambuur en Jong AZ treffen elkaar in de 2e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Christian Mulder en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Cambuur en Jong AZ in de Eerste Divisie vond plaats op 9 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor SC Cambuur. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is SC Cambuur favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Jong AZ slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst SC Cambuur 2
Winst Jong AZ 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Cambuur op een 10e positie staat, terwijl we Jong AZ terugvinden op de 13e plaats.