In de Eerste Divisie neemt FC Den Bosch het vrijdag 17 september 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vliert in Den Bosch.

Via de FC Den Bosch - Jong AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Den Bosch - Jong AZ (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Den Bosch en Jong AZ is onder leiding van scheidsrechter Luca Evian Cantineau geëindigd in een 2-1 overwinning voor FC Den Bosch. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door R. Kuijpers, waarmee FC Den Bosch met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van Y. Barasi in de 58e minuut zorgde er even later voor dat Jong AZ weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 84e minuut zette R. Kuijpers zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Den Bosch de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Luca Evian Cantineau, waardoor FC Den Bosch dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken FC Den Bosch - Jong AZ
Goals
2
1
Balbezit
44%
56%
Gele kaarten
3
0
Schoten totaal
6
8
Schoten op doel
4
3
Aanvallen
95
112
Gevaarlijke aanvallen
40
72
Passes
377
484
Overtredingen
12
6
Buitenspel
2
7
Corners
7
10
Wissels
4
5
LIVE FC Den Bosch - Jong AZ 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Den Bosch - Jong AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
11' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor T. van Grunsven FC Den Bosch
21' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor R. Lejten FC Den Bosch
28' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt R. Kuijpers FC Den Bosch 1-0
46' Wissel Jong AZ Wissel R. Lathouwers voor T. Oosting Jong AZ
57' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor D. Ryan FC Den Bosch
58' Penalty Jong AZ Penalty Y. Barasi Jong AZ 1-1
63' Wissel FC Den Bosch Wissel S. van Bakel voor S. Ahannach FC Den Bosch
63' Wissel Jong AZ Wissel R. Sedlacek voor P. Koopmeiners Jong AZ
63' Wissel Jong AZ Wissel Z. Buurmeester voor J. Duin Jong AZ
74' Wissel Jong AZ Wissel R. Kewal voor Y. Barasi Jong AZ
77' Wissel FC Den Bosch Wissel R. Mulders voor R. Kip FC Den Bosch
81' Wissel Jong AZ Wissel I. Griffith voor B. Franken Jong AZ
84' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt R. Kuijpers met assist van S. van Bakel FC Den Bosch 2-1
91' Wissel FC Den Bosch Wissel J. van Hedel voor M. van Beijnen FC Den Bosch
91' Wissel FC Den Bosch Wissel V. van den Bogert voor P. Stiers FC Den Bosch
Video hoogtepunten en samenvatting FC Den Bosch - Jong AZ
Opstellingen FC Den Bosch - Jong AZ
De opstellingen van FC Den Bosch en Jong AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Den Bosch gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Jong AZ zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Jack de Gier
Formatie 3-4-2-1
Coach Maarten Martens
Wissels Jong AZ
# Speler Pos.
16 Daniel Deen K
15 Maxim Dekker V
14 Sem Dirks V
22 Fons Gemmel V
12 Robin Lathouwers V
18 Zico Buurmeester M
17 Richard Sedláček M
19 Ricuenio Kewal A
21 Iman Griffith A
Voorbeschouwing FC Den Bosch - Jong AZ

FC Den Bosch en Jong AZ treffen elkaar in de 7e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luca Evian Cantineau en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Den Bosch en Jong AZ in de Eerste Divisie vond plaats op 5 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Jong AZ. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is Jong AZ favoriet. 3 keer wist de ploeg van FC Den Bosch te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor FC Den Bosch. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Den Bosch 2
Winst Jong AZ 3
Gelijkspel 3
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Den Bosch op een 18e positie staat, terwijl we Jong AZ terugvinden op de 1e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
FC Den Bosch - Jong AZ Opstelling FC Den Bosch Opstelling Jong AZ Live FC Den Bosch - Jong AZ Live FC Den Bosch - Jong AZ kijken FC Den Bosch - Jong AZ kijken Live FC Den Bosch - Jong AZ stream FC Den Bosch - Jong AZ Fox Sports Nabeschouwing FC Den Bosch - Jong AZ Uitslag FC Den Bosch - Jong AZ Statistieken FC Den Bosch - Jong AZ Eerste Divisie 2021/2022 FC Den Bosch - Jong AZ wedden FC Den Bosch - Jong AZ gokken FC Den Bosch - Jong AZ Unibet