Nabeschouwing Jong Ajax - FC Emmen (1-0) || Eerste Divisie 2021/2022

Maandag 6 december 2021 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt Jong Ajax het maandag 6 december 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Emmen. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Jong Ajax - FC Emmen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong Ajax - FC Emmen (1-0)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong Ajax en FC Emmen is onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan geëindigd in een 1-0 overwinning voor Jong Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 60e minuut door Y. Regeer, waarmee Jong Ajax met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name FC Emmen dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Jong Ajax uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Jong Ajax - FC Emmen 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong Ajax - FC Emmen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor Y. Regeer Jong Ajax
42' Wissel FC Emmen Wissel L. Bernadou voor O. El Azzouzi FC Emmen
46' Wissel FC Emmen Wissel M. Apau voor A. Luzayadio FC Emmen
46' Wissel Jong Ajax Wissel M. De Waal voor S. Hansen Jong Ajax
60' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt Y. Regeer met assist van N. Unuvar Jong Ajax 1-0
61' Wissel FC Emmen Wissel R. Kharchouch voor J. Hilterman FC Emmen
61' Wissel FC Emmen Wissel T. Bijleveld voor A. Toufiqui FC Emmen
62' Wissel Jong Ajax Wissel C. Rasmussen voor M. Daramy Jong Ajax
62' Wissel Jong Ajax Wissel D. Warmerdam voor K. Taylor Jong Ajax
62' Wissel Jong Ajax Wissel L. Van Gelderen voor D. Rensch Jong Ajax
74' Wissel FC Emmen Wissel J. van Kaam voor J. Vlak FC Emmen
79' Wissel Jong Ajax Wissel T. Douglas voor N. Unuvar Jong Ajax
87' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor M. Araujo FC Emmen
90' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor E. Llansana Jong Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Jong Ajax - FC Emmen
Opstellingen Jong Ajax - FC Emmen
De opstellingen van Jong Ajax en FC Emmen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong Ajax gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Emmen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Johnny Heitinga
Voorbeschouwing Jong Ajax - FC Emmen

Jong Ajax en FC Emmen treffen elkaar in de 18e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jannick van der Laan en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong Ajax en FC Emmen in de Eerste Divisie vond plaats op 13 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Jong Ajax. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is FC Emmen favoriet. 3 keer wist de ploeg van Jong Ajax te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Jong Ajax. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Jong Ajax 2
Winst FC Emmen 3
Gelijkspel 5
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong Ajax op een 4e positie staat, terwijl we FC Emmen terugvinden op de 3e plaats.