Nabeschouwing Jong Ajax - Jong AZ (2-1) || Eerste Divisie 2021/2022

Vrijdag 4 februari 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt Jong Ajax het vrijdag 4 februari 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Jong Ajax - Jong AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong Ajax - Jong AZ (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong Ajax en Jong AZ is onder leiding van scheidsrechter Robin Gansner geëindigd in een 2-1 overwinning voor Jong Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door M. Daramy, waarmee Jong Ajax met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van W. Goes zorgde ervoor dat Jong Ajax op 2-0 kwam te staan in de 69e minuut. In de 79e minuut wist Jong AZ de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via B. Franken. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Jong AZ kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Robin Gansner, waardoor Jong Ajax dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Jong Ajax - Jong AZ 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong Ajax - Jong AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt M. Daramy Jong Ajax 1-0
25' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor W. Goes Jong AZ
42' Wissel Jong AZ Wissel M. van Brederode voor Y. Barası Jong AZ
46' Wissel Jong Ajax Wissel A. Salah-Eddine voor D. Warmerdam Jong Ajax
62' Wissel Jong AZ Wissel B. Franken voor P. Koopmeiners Jong AZ
66' Wissel Jong Ajax Wissel S. Hansen voor N. Ünüvar Jong Ajax
69' Eigen doelpunt Jong Ajax Eigen doelpunt W. Goes Jong Ajax 2-0
79' Doelpunt Jong AZ Doelpunt B. Franken Jong AZ 2-1
80' Wissel Jong Ajax Wissel A. Martha voor M. Daramy Jong Ajax
80' Wissel Jong Ajax Wissel S. Vos voor Y. Baas Jong Ajax
80' Wissel Jong Ajax Wissel S. van der Sloot voor L. van Gelderen Jong Ajax
84' Wissel Jong AZ Wissel S. Allouch voor F. de Jong Jong AZ
84' Wissel Jong AZ Wissel F. Gemmel voor W. Goes Jong AZ
Video hoogtepunten en samenvatting Jong Ajax - Jong AZ
Opstellingen Jong Ajax - Jong AZ
De opstellingen van Jong Ajax en Jong AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong Ajax gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Jong AZ zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Johnny Heitinga
Coach Maarten Martens
Voorbeschouwing Jong Ajax - Jong AZ

Jong Ajax en Jong AZ treffen elkaar in de 25e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robin Gansner en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong Ajax en Jong AZ in de Eerste Divisie vond plaats op 18 oktober 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is Jong AZ favoriet. 4 keer wist de ploeg van Jong Ajax te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Jong Ajax. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Jong Ajax 2
Winst Jong AZ 4
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong Ajax op een 5e positie staat, terwijl we Jong AZ terugvinden op de 15e plaats.