Nabeschouwing ADO Den Haag - De Graafschap (2-2) || Eerste Divisie 2022/2023

Vrijdag 21 oktober 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt ADO Den Haag het vrijdag 21 oktober 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen De Graafschap. De wedstrijd wordt gespeeld in Cars Jeans Stadion in Den Haag.

Via de ADO Den Haag - De Graafschap live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing ADO Den Haag - De Graafschap (2-2)

De Eerste Divisie 2022/2023 wedstrijd tussen ADO Den Haag en De Graafschap geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door J. Wehrmann, waarmee ADO Den Haag met 1-0 de leiding nam. De Graafschap kwam in de 29e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van B. Onal, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 72e minuut zette B. Onal zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee De Graafschap de leiding in de wedstrijd nam.

Na 77 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat S. Esajas de 2-2 maakte voor ADO Den Haag. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen. In de 89e minuut werd M. Bilate van ADO Den Haag met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor ADO Den Haag met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE ADO Den Haag - De Graafschap 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd ADO Den Haag - De Graafschap teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor T. Verheydt ADO Den Haag
24' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt J. Wehrmann met assist van X. Severina ADO Den Haag 1-0
29' Doelpunt De Graafschap Doelpunt B. Onal met assist van C. Neghli De Graafschap 1-1
46' Wissel ADO Den Haag Wissel M. Bilate voor A. Absalem ADO Den Haag
51' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor R. Hillen De Graafschap
64' Wissel ADO Den Haag Wissel S. Esajas voor D. Moreo Klas ADO Den Haag
65' Wissel ADO Den Haag Wissel T. Thomas voor J. Wehrmann ADO Den Haag
72' Doelpunt De Graafschap Doelpunt B. Onal met assist van D. Gravenberch De Graafschap 1-2
76' Wissel De Graafschap Wissel J. Schuurman voor C. Neghli De Graafschap
76' Wissel De Graafschap Wissel C. Benschop voor D. Gravenberch De Graafschap
77' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt S. Esajas met assist van A. Catic ADO Den Haag 2-2
84' Wissel ADO Den Haag Wissel J. Zwarts voor X. Severina ADO Den Haag
84' Wissel De Graafschap Wissel X. Schenk voor A. Buttner De Graafschap
87' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor T. Asante ADO Den Haag
87' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor J. Valencia De Graafschap
89' Rode kaart ADO Den Haag Rode kaart voor M. Bilate ADO Den Haag
92' Wissel De Graafschap Wissel H. Acheffay voor J. Valencia De Graafschap
92' Wissel De Graafschap Wissel D. Haen voor J. Schuurman De Graafschap
Video hoogtepunten en samenvatting ADO Den Haag - De Graafschap
Opstellingen ADO Den Haag - De Graafschap
De opstellingen van ADO Den Haag en De Graafschap zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat ADO Den Haag gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en De Graafschap zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Dirk Kuijt
Coach Adrie Poldervaart
Voorbeschouwing ADO Den Haag - De Graafschap

ADO Den Haag en De Graafschap treffen elkaar in de 12e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robin Hensgens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen ADO Den Haag en De Graafschap in de Eerste Divisie vond plaats op 30 januari 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is De Graafschap favoriet. 1 keer wist de ploeg van ADO Den Haag te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor ADO Den Haag. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst ADO Den Haag 0
Winst De Graafschap 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel ADO Den Haag op een 13e positie staat, terwijl we De Graafschap terugvinden op de 17e plaats.