Nabeschouwing Excelsior - FC Dordrecht (3-1) || Eerste Divisie 2021/2022

Vrijdag 10 september 2021 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt Excelsior het vrijdag 10 september 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Dordrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - FC Dordrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - FC Dordrecht (3-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Excelsior en FC Dordrecht is onder leiding van scheidsrechter Robin Gansner geëindigd in een 3-1 overwinning voor Excelsior. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door N. Agrafiotis, waarmee FC Dordrecht met 0-1 de leiding nam. Excelsior kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Azarkan, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 60e minuut zette J. Baas zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Excelsior de leiding in de wedstrijd nam.

Na 93 minuten werd de voorsprong voor Excelsior vergroot nadat T. Dallinga de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Excelsior.

LIVE Excelsior - FC Dordrecht 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - FC Dordrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor A. Miceli FC Dordrecht
29' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt N. Agrafiotis met assist van S. Meijer FC Dordrecht 0-1
40' Wissel Excelsior Wissel P. Kuiper voor S. van Gassel Excelsior
46' Wissel Excelsior Wissel M. Chacon voor J. Eijgenraam Excelsior
46' Wissel Excelsior Wissel B. Ormonde-Ottewill voor A. Aberkane Excelsior
47' Doelpunt Excelsior Doelpunt M. Azarkan Excelsior 1-1
59' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor E. Biberoglu FC Dordrecht
60' Doelpunt Excelsior Doelpunt J. Baas met assist van M. Azarkan Excelsior 2-1
71' Wissel FC Dordrecht Wissel J. Donkor voor A. Miceli FC Dordrecht
72' Wissel FC Dordrecht Wissel J. van den Avert voor M. Savastano FC Dordrecht
72' Wissel FC Dordrecht Wissel Pascu voor J. Schuurman FC Dordrecht
73' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor T. Holscher FC Dordrecht
75' Wissel Excelsior Wissel C. Driouech voor M. Azarkan Excelsior
83' Wissel FC Dordrecht Wissel A. El Azzouzi voor R. Mannes FC Dordrecht
83' Wissel FC Dordrecht Wissel J. Wielzen voor T. Holscher FC Dordrecht
88' Wissel Excelsior Wissel J. Buter voor R. Niemeijer Excelsior
93' Doelpunt Excelsior Doelpunt T. Dallinga met assist van C. Driouech Excelsior 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - FC Dordrecht
Opstellingen Excelsior - FC Dordrecht
De opstellingen van Excelsior en FC Dordrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en FC Dordrecht zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Coach Marinus Dijkhuizen
Formatie 4-3-1-2
Coach Michele Santoni
Voorbeschouwing Excelsior - FC Dordrecht

Excelsior en FC Dordrecht treffen elkaar in de 6e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robin Gansner en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en FC Dordrecht in de Eerste Divisie vond plaats op 30 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Excelsior. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide ploegen is Excelsior favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl FC Dordrecht slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Excelsior 6
Winst FC Dordrecht 2
Gelijkspel 6
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Excelsior op een 2e positie staat, terwijl we FC Dordrecht terugvinden op de 16e plaats.