Nabeschouwing Excelsior - Jong Ajax (6-2) || Eerste Divisie 2021/2022

Vrijdag 11 februari 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt Excelsior het vrijdag 11 februari 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - Jong Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - Jong Ajax (6-2)

Het Eerste Divisie duel tussen Excelsior en Jong Ajax is onder leiding van scheidsrechter Robin Hensgens geëindigd in een 6-2 overwinning voor Excelsior. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Jong Ajax kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van C. Rasmussen. Een ongelukkig eigen doelpunt van A. Salah-Eddine zorgde ervoor dat Excelsior op 1-1 kwam te staan in de 32e minuut. In de 38e minuut zette T. Dallinga zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Excelsior de leiding in de wedstrijd nam.

Jong Ajax kreeg een penalty toegewezen in de 43e minuut, die werd genomen door N. Unuvar. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 2-1 op het scorebord bleef staan. Na 46 minuten werd de voorsprong voor Excelsior vergroot nadat R. Niemeijer de 3-1 wist te scoren. In de 57e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het R. el Yaakoubi die namens Excelsior het net wist te raken. Even later viel in de 64e minuut opnieuw een doelpunt. Het was L. Van Gelderen van Jong Ajax die de score op 4-2 zette. Ook daarna bleven de doelpunten vallen, want na 71 minuten kon opnieuw gejuicht worden door supporters van Excelsior. Het doelpunt dat gescoord werd kwam op naam te staan van T. Dallinga die de stand in de wedstrijd op 5-2 zette. Het laatste doelpunt van de wedstrijd viel helemaal aan het einde van de wedstrijd. In de 90e minuut scoorde C. Raatsie de 6-2 voor Excelsior en bepaalde daarmee de eindstand.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Robin Hensgens bij een 6-2 eindstand in het voordeel van Excelsior.

LIVE Excelsior - Jong Ajax 6-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - Jong Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt C. Rasmussen met assist van N. Unuvar Jong Ajax 0-1
32' Eigen doelpunt Excelsior Eigen doelpunt A. Salah-Eddine Excelsior 1-1
34' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor R. Hillen Jong Ajax
38' Doelpunt Excelsior Doelpunt T. Dallinga met assist van R. Niemeijer Excelsior 2-1
43' Penalty gemist Jong Ajax Penalty gemist N. Unuvar Jong Ajax
46' Doelpunt Excelsior Doelpunt R. Niemeijer met assist van M. Azarkan Excelsior 3-1
46' Wissel Jong Ajax Wissel C. Raatsie voor J. Gorter Jong Ajax
57' Doelpunt Excelsior Doelpunt R. el Yaakoubi met assist van M. Wieffer Excelsior 4-1
60' Wissel Jong Ajax Wissel L. Van Gelderen voor Y. Regeer Jong Ajax
60' Wissel Jong Ajax Wissel S. Hansen voor M. Kudus Jong Ajax
61' Wissel Jong Ajax Wissel K. Fitz-Jim voor K. Taylor Jong Ajax
64' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt L. Van Gelderen met assist van M. Daramy Jong Ajax 4-2
67' Wissel Excelsior Wissel J. Baas voor M. Azarkan Excelsior
71' Doelpunt Excelsior Doelpunt T. Dallinga met assist van R. Niemeijer Excelsior 5-2
74' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor A. Salah-Eddine Jong Ajax
81' Wissel Excelsior Wissel J. Eijgenraam voor M. Chacon Excelsior
81' Wissel Excelsior Wissel N. Agrafiotis voor R. Niemeijer Excelsior
83' Wissel Jong Ajax Wissel G. Yah voor R. Hillen Jong Ajax
88' Wissel Excelsior Wissel C. Driouech voor K. Goudmijn Excelsior
88' Wissel Excelsior Wissel A. Aberkane voor S. Horemans Excelsior
93' Eigen doelpunt Excelsior Eigen doelpunt C. Raatsie Excelsior 6-2
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - Jong Ajax
Opstellingen Excelsior - Jong Ajax
De opstellingen van Excelsior en Jong Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Jong Ajax zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.