Nabeschouwing FC Den Bosch - NAC Breda (3-2) || Eerste Divisie 2022/2023

Vrijdag 28 oktober 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt FC Den Bosch het vrijdag 28 oktober 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen NAC Breda. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vliert in Den Bosch.

Via de FC Den Bosch - NAC Breda live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Den Bosch - NAC Breda (3-2)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Den Bosch en NAC Breda is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 3-2 overwinning voor FC Den Bosch. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door F. Hammouti, waarmee FC Den Bosch met 1-0 de leiding nam. FC Den Bosch vergrootte in de 57e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Verbeek op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 73e minuut volgde een derde treffer van FC Den Bosch, waarmee J. Konings zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 74 minuten deed T. Marijnissen iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van NAC Breda werd verkleind tot 3-1. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk NAC Breda dat in de 84e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat J. van der Sande de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bas Nijhuis en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van FC Den Bosch.

LIVE FC Den Bosch - NAC Breda 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Den Bosch - NAC Breda teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt F. Hammouti met assist van S. Maas FC Den Bosch 1-0
46' Wissel NAC Breda Wissel V. Kotzebue voor J. Vet NAC Breda
57' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt D. Verbeek met assist van F. Hammouti FC Den Bosch 2-0
60' Wissel FC Den Bosch Wissel S. van Bakel voor T. van Grunsven FC Den Bosch
60' Wissel FC Den Bosch Wissel R. Lejten voor J. van Hedel FC Den Bosch
61' Wissel NAC Breda Wissel B. van Schuppen voor S. Agougil NAC Breda
61' Wissel NAC Breda Wissel T. Marijnissen voor R. Besselink NAC Breda
73' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt J. Konings met assist van D. Verbeek FC Den Bosch 3-0
74' Doelpunt NAC Breda Doelpunt T. Marijnissen met assist van A. Plat NAC Breda 3-1
80' Wissel NAC Breda Wissel A. Kosiah voor E. Banzuzi NAC Breda
82' Wissel FC Den Bosch Wissel D. Ryan voor S. Maas FC Den Bosch
84' Doelpunt NAC Breda Doelpunt J. van der Sande met assist van T. Marijnissen NAC Breda 3-2
85' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor D. Verbeek FC Den Bosch
93' Wissel FC Den Bosch Wissel E. Patoulidis voor J. Konings FC Den Bosch
Video hoogtepunten en samenvatting FC Den Bosch - NAC Breda
Opstellingen FC Den Bosch - NAC Breda
De opstellingen van FC Den Bosch en NAC Breda zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Den Bosch gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en NAC Breda zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Coach Jack de Gier
Formatie 5-4-1
Coach Robert Molenaar
Voorbeschouwing FC Den Bosch - NAC Breda

FC Den Bosch en NAC Breda treffen elkaar in de 13e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Den Bosch en NAC Breda in de Eerste Divisie vond plaats op 13 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor NAC Breda. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is NAC Breda favoriet. 5 keer wist de ploeg van FC Den Bosch te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor FC Den Bosch. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Den Bosch 2
Winst NAC Breda 5
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Den Bosch op een 18e positie staat, terwijl we NAC Breda terugvinden op de 10e plaats.