Nabeschouwing FC Dordrecht - Excelsior (1-1) || Eerste Divisie 2021/2022

Zaterdag 18 december 2021 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt FC Dordrecht het zaterdag 18 december 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Excelsior. De wedstrijd wordt gespeeld in Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht.

Via de FC Dordrecht - Excelsior live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Dordrecht - Excelsior (1-1)

De Eerste Divisie 2021/2022 wedstrijd tussen FC Dordrecht en Excelsior geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 52e minuut door J. Donkor, waarmee FC Dordrecht met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van T. Dallinga in de 87e minuut zorgde er even later voor dat Excelsior weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 97e minuut moest Excelsior verder met een man minder nadat M. Chacon een rode kaart had gekregen. Het lukte FC Dordrecht in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE FC Dordrecht - Excelsior 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Dordrecht - Excelsior teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

36' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor M. Duku Excelsior
50' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor E. Biberoglu FC Dordrecht
52' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt J. Donkor FC Dordrecht 1-0
59' Wissel Excelsior Wissel M. Chacon voor J. Eijgenraam Excelsior
63' Wissel FC Dordrecht Wissel R. Mannes voor M. Savastano FC Dordrecht
65' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor A. Miceli FC Dordrecht
70' Wissel Excelsior Wissel H. Botermans voor M. Duku Excelsior
70' Wissel Excelsior Wissel N. Tjoe a On voor N. Vlasenko Excelsior
73' Wissel FC Dordrecht Wissel J. Wielzen voor K. Vermeulen FC Dordrecht
74' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor S. Meijer FC Dordrecht
87' Penalty Excelsior Penalty T. Dallinga Excelsior 1-1
88' Wissel FC Dordrecht Wissel N. Agrafiotis voor J. Donkor FC Dordrecht
88' Wissel FC Dordrecht Wissel J. van den Avert voor E. Biberoglu FC Dordrecht
93' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor R. Mannes FC Dordrecht
94' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor N. Agrafiotis FC Dordrecht
97' Rode kaart Excelsior Rode kaart voor M. Chacon Excelsior
Video hoogtepunten en samenvatting FC Dordrecht - Excelsior
Opstellingen FC Dordrecht - Excelsior
De opstellingen van FC Dordrecht en Excelsior zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Dordrecht gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Excelsior zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Michele Santoni
Coach Marinus Dijkhuizen
Voorbeschouwing FC Dordrecht - Excelsior

FC Dordrecht en Excelsior treffen elkaar in de 20e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ingmar Oostrom en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Dordrecht en Excelsior in de Eerste Divisie vond plaats op 10 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Excelsior. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide teams is Excelsior favoriet. 7 keer wist de ploeg van FC Dordrecht te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor FC Dordrecht. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Dordrecht 2
Winst Excelsior 7
Gelijkspel 6
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Dordrecht op een 20e positie staat, terwijl we Excelsior terugvinden op de 2e plaats.