Nabeschouwing FC Dordrecht - FC Den Bosch (2-1) || Eerste Divisie 2022/2023

Vrijdag 9 september 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt FC Dordrecht het vrijdag 9 september 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Den Bosch. De wedstrijd wordt gespeeld in Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht.

Via de FC Dordrecht - FC Den Bosch live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Dordrecht - FC Den Bosch (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Dordrecht en FC Den Bosch is onder leiding van scheidsrechter Jordy Vermeire geëindigd in een 2-1 overwinning voor FC Dordrecht. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Dordrecht kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van A. Balde. FC Dordrecht kreeg via S. Longo in de 37e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Jordy Vermeire de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep FC Dordrecht via een goal van M. Savastano in de 72e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat T. van Grunsven namens FC Den Bosch in de 95e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jordy Vermeire, waardoor FC Dordrecht dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Dordrecht - FC Den Bosch 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Dordrecht - FC Den Bosch teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt A. Balde met assist van M. Suray FC Dordrecht 1-0
26' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor M. Suray FC Dordrecht
36' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor F. Hammouti FC Den Bosch
37' Penalty gemist FC Dordrecht Penalty gemist S. Longo FC Dordrecht
46' Wissel FC Den Bosch Wissel J. Konings voor E. Patoulidis FC Den Bosch
46' Wissel FC Den Bosch Wissel S. van der Heijden voor F. Hammouti FC Den Bosch
47' Wissel FC Dordrecht Wissel M. Savastano voor E. Brito FC Dordrecht
72' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt M. Savastano met assist van M. Suray FC Dordrecht 2-0
76' Wissel FC Den Bosch Wissel T. van Grunsven voor R. Mulders FC Den Bosch
76' Wissel FC Den Bosch Wissel D. Halilovic voor J. van der Winden FC Den Bosch
77' Wissel FC Den Bosch Wissel A. Ahannach voor S. van Bakel FC Den Bosch
79' Wissel FC Dordrecht Wissel D. Koswal voor A. El Azzouzi FC Dordrecht
79' Wissel FC Dordrecht Wissel A. Miceli voor B. Reemst FC Dordrecht
82' Wissel FC Dordrecht Wissel J. Pinas voor A. Balde FC Dordrecht
82' Wissel FC Dordrecht Wissel J. Wielzen voor V. Schippers FC Dordrecht
89' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor J. Wielzen FC Dordrecht
95' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt T. van Grunsven FC Den Bosch 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting FC Dordrecht - FC Den Bosch
Opstellingen FC Dordrecht - FC Den Bosch
De opstellingen van FC Dordrecht en FC Den Bosch zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Dordrecht gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en FC Den Bosch zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Michele Santoni
Coach Jack de Gier
Voorbeschouwing FC Dordrecht - FC Den Bosch

FC Dordrecht en FC Den Bosch treffen elkaar in de 6e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jordy Vermeire en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Dordrecht en FC Den Bosch in de Eerste Divisie vond plaats op 8 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Den Bosch. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is FC Den Bosch favoriet. 19 keer wist de ploeg van FC Dordrecht te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor FC Dordrecht. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Dordrecht 5
Winst FC Den Bosch 19
Gelijkspel 8
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Dordrecht op een 13e positie staat, terwijl we FC Den Bosch terugvinden op de 19e plaats.